Γ. Σγουρός: Μεγαλύτερο από ποτέ το κίνητρό μας να φέρουμε στην Αττική την κανονικότητα

Περιφέρεια Αττικής

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Γιάννη Σγουρού και της Παράταξής του «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» να καλωσορίσουν το 2019 παρακολουθώντας το βραβευμένο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Μυλωνά «Η Ζωγραφιά του Θεού», που ρίχνει φως με μοναδικό τρόπο στον κόσμο των ΑμεΑ.
Η θεατρική παράσταση με τη μοναδική ερμηνεία των συντελεστών της καθήλωσε και συγκίνησε το κοινό που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο με τον οποίο μία οικογένεια υποδέχεται και μεγαλώνει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες αλλά και με ειδικά χαρίσματα. Το έργο του Ιάκωβου Μυλωνά συνδυάζει την κωμωδία, τη συγκίνηση, τον προβληματισμό και την τελική κάθαρση. Είναι ένα έργο που δείχνει ότι αυτά τα παιδιά δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Εξηγώντας την επιλογή του να καλωσορίσει το 2019 με αυτόν τον τρόπο ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι «Μπορεί να ζούμε σε μια περίοδο που κατοχυρώνονται θεσμικά τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, όμως οι συμπολίτες μας με αναπηρίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικούς φραγμούς στην πρόσβασή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια σ’ αυτή την θλιβερή πραγματικότητα και κυρίως το κράτος που οφείλει να δώσει στο θέμα την προτεραιότητα που αρμόζει. Η διαφορετικότητα δεν είναι μειονέκτημα ή ένα ξένο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά ένα κομμάτι του εαυτού μας»
Ο Γ. Σγουρός παράλληλα έστειλε μήνυμα και για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές «Όσοι πόνταραν στην αποτυχία μας, δαγκώνουν την γλώσσα τους. Είμαστε εδώ με περισσότερο κίνητρο από ποτέ. Είμαστε εδώ με περισσότερη γνώση από ποτέ. Είμαστε εδώ με εμπειρία και αστείρευτη θέληση να φέρουμε την Αττική στις ράγες της κανονικότητας».
Κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης η παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» τίμησε την Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας Ειρήνη Μακριδάκη για τις σημαντικές πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Την θεατρική παράταση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ζωής του τόπου, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, συλλόγων και φορέων ΑμεΑ, κτλ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Ιανουαρίου 2019]