Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Παραιτήθηκε ο Μάριος Τσάκας Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Tην παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας Μάριος Τσάκας. Η είδηση δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όσους ασχολούνται στενά με τα δημοτικά δρώμενα της πόλης απλώς ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανεπίσημες πληροφορίες που κυκλοφορούσαν το προηγούμενο διάστημα, κάθε ημέρα όλο και πιο έντονα. Ο «Π» το είχε προαναγγείλει στο προηγούμενο φύλλο του γράφοντας χαρακτηριστικά ότι η νέα χρονιά θα φέρει αλλαγές στο επιτελείο του Δημάρχου Γλυφάδας. Μια απόφαση που του ανακοινώθηκε και που δεν επέλεξε ο ίδιος ο Δήμαρχος που όπως μάθαμε προσπάθησε να αποτρέψει ζητώντας από τον Γενικό Γραμματέα να παραμείνει στη θέση του. Η απόφαση όμως του Μάριου Τσάκα ήταν ειλημμένη με αποτέλεσμα ξημερώνοντας το 2019, την πρώτη εργάσιμη του έτους, να καταθέσει την παραίτησή του.
Ο ίδιος θέλησε να ενημερώσει και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τις αλλαγές αυτές και έγραψε το απόγευμα της Τετάρτης:
«Τον Σεπτέμβριο του 2014 ξεκινήσαμε μια νέα μεγάλη προσπάθεια για να μετατρέψουμε την Γλυφάδα μας στην πόλη που ονειρευτήκαμε. Στους 52 αυτούς μήνες πετύχαμε πολλά και υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Η προσπάθεια του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, της δημοτικής μας ομάδας και όλων μας αγκαλιάστηκε από τους πολίτες της Γλυφάδας. Υπέβαλα σήμερα την παραίτηση μου από την θέση του Γενικού Γραμματέα, για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, το σύνολο των μελών του Δημοτικού μας συμβουλίου και, φυσικά, όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Η προσπάθεια όλων μας για μια Γλυφάδα όπως την ονειρευόμαστε δεν σταματάει ποτέ και είμαι σίγουρος ότι οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π» ο Δήμαρχος δε θα αφήσει τη θέση αυτή κενή, ιδιαίτερα στην τρέχουσα προεκλογική συγκυρία. Αναμένεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα να προαχθεί ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Σωκράτης Ζάχος, ο οποίος και όλο το προηγούμενο διάστημα έχει αποδείξει ότι δουλεύει σκληρά και είναι σε στενή επικοινωνία και συνεργασία με τον Γιώργο Παπανικολάου.


Προς:

Αξιότιμους Δημοτικούς Συμβούλους  Γλυφάδας

Αξιότιμους Υπαλλήλους του Δήμου Γλυφάδας

02/01/2019, Γλυφάδα

Κύριες/ Κύριοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπέβαλλα στον κ. Δήμαρχο την παραίτηση μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου μας. Οι λόγοι της παραιτήσεως μου είναι προσωπικοί και επαγγελματικοί.

Στα τέσσερα και πλέον χρόνια που κατείχα την θέση αυτή, προσπάθησα να συνδράμω στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων προς τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας. Πιστεύω ότι πετύχαμε πολλά.

Προσπάθησα να καλλιεργήσω κλίμα ειλικρινούς συνεργασίας τόσο με τον σύλλογο εργαζομένων του Δήμου μας, όσο και με κάθε υπάλληλο ξεχωριστά και είμαι πολύ υπερήφανος για το επίπεδο συνεργασίας που είχαμε. Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι αντίστοιχο επίπεδο συνεργασίας είχαμε και με όλες και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Σε όλη την θητεία μου ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου πορεύτηκα με «οδηγό» τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ και υπηρέτησα όλα τα χρόνια του επαγγελματικού μου βίου, τόσο σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις του δημοσίου τομέα, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτές τις αρχές και αξίες δεν έκανα «εκπτώσεις» ποτέ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκτός φυσικά από τον κ. Δήμαρχο που με όρισε σε αυτή την σημαντική θέση ευθύνης, όλους εσάς  για την συνεργασία μας και να ζητήσω συγνώμη αν, ακούσια, αδίκησα κάποιον.

Η προσπάθεια όλων μας για μια Γλυφάδα όπως την ονειρευόμαστε δεν σταματάει ποτέ και είμαι σίγουρος ότι οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά.

Μετά τιμής,

Μάριος Π. Τσάκας

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 5 Ιανουαρίου 2019]

Scroll to Top