Εγγραφείτε στο Newsletter μας

2018: Δημοτική ανασκόπηση της χρονιάς σε Άλιμο

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Μια δημοτική ανασκόπηση στη χρονιά που αφήνει το 2018 επιχειρεί στο σημερινό του φύλλο ο «ΠΑΛΜΟΣ». Τα γεγονότα όπως τα ανέδειξε το ρεπορτάζ και τα κατέγραψε κάθε φύλλο του «Παλμού» από την αρχή του χρόνου για να θυμηθούμε μαζί τις σημαντικότερες ειδήσεις. Άλλες ευχάριστες και άλλες όχι, άλλες γενικές και άλλες οικογενειακές, όμως κατά γενική ομολογία αριθμητικά πολλές! Είμαστε σίγουροι ότι θα εκπλαγείτε βλέποντας ξανά το πόσο γεμάτη από ειδήσεις ήταν η χρονιά που αποχαιρετάμε…
Κοιτάζοντας μπροστά υποδεχόμαστε – πάντα με αισιοδοξία – τη νέα χρονιά, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τα όσα μας δίδαξε το παρελθόν. Ας ξεκινήσουμε ανά Δήμο και ανά μήνα…

Ιανουάριος
Ένα γράμμα κάνει την εμφάνισή του στο Δήμο Αλίμου το οποίο το στέλνει ο Δήμαρχος και έχει αποδέκτες του τους δημότες κυρίως αλλά και τους κατοίκους του Δήμου. Το γράμμα αυτό είχε τη μορφή τετρασέλιδης έντυπης έκδοσης και παρουσίαζε δράσεις της δημοτικής αρχής για το διάστημα της μέχρι τότε θητείας. Το φύλλο είχε τον αριθμό 1 και υποσχόταν ότι θα ενημερώνει τακτικά τους αναγνώστες του για το τι μέλλει γενέσθαι στα δημοτικά δρώμενα. Βέβαια το δεύτερο φύλλο του εκδόθηκε μόλις τα Χριστούγεννα του 2018. Δεν το λες και πολύ τακτική έκδοση, τελικά.. Εκτός κι αν το 2019 επιφυλάσσει νέα προεκλογική περιοδικότητα.
Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για τη δημιουργία 100 ραμπών ΑμεΑ σε πεζοδρόμια κεντρικών δρόμων του Δήμου. Ένα έργο προϋπολογισμού 74.284 ευρώ με ΦΠΑ.
Πρωτοπόρος στην ανακύκλωση ελαστικών αναδείχτηκε ο Δήμος Αλίμου αφού ανακύκλωσε 6.869 μεταχειρισμένα ελαστικά από οχήματα που συγκεντρώθηκαν το 2016 από πέντε συνεργεία – σημεία του Δήμου.
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, πρώτος απ’ όλους και σίγουρος ο Γιάννης Σγουρός. Σε μια εκδήλωση που είχε δυνατά ονόματα, στελέχη και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ο Γιάννης Σγουρός πέρασε το μήνυμα «εμείς δεν είμαστε fake». Στην ίδια εκδήλωση ανακοίνωσε και το όνομα της νέας παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττική» καθώς και το λογότυπο αυτής.

Φεβρουάριος
Δέκα «μνηστήρες» – επενδυτικά σχήματα για την Μαρίνα Αλίμου.
Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο του Αλίμου που αναβαθμίστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
Παγώνουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής για ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας του Δήμου που σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη θα συνέδραμε το έργο των λίγων δημοτικών υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας και θα ενίσχυε τα δρομολόγια όταν θα έληγε το χρονικό όριο των παρατασιούχων – συμβασιούχων. Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, την ΠΟΕ ΟΤΑ και την αντιπολίτευση.
Στις 9 Φεβρουαρίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και η ΠΟΕ ΟΤΑ με βασικό θέμα της συνάντησης την αδυναμία περαιτέρω εξέλιξης της διαδικασίας έγκρισης της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Αλίμου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος, να μην υποβάλει έγκαιρα το αίτημα, ώστε να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στον ανταποδοτικό τομέα της καθαριότητας.
Οδηγό πόλης προαναγγέλλει ότι θα δημιουργήσει ο Δήμος Αλίμου. Ο οδηγός βγαίνει στον αέρα μαζί με το ανανεωμένο site του Δήμου το Δεκέμβριο του 2018.

Μάρτιος
Ανακηρύσσεται επίτιμος Δημότης Αλίμου ο Ακαδημαϊκός και Αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής.
Ο Άλιμος βραβεύει καταξιωμένες Ελληνίδες επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων της Γυναίκας.

Απρίλιος
Ξεκινούν οι αιτήσεις στο δήμο Αλίμου για την επανασύνδεση ρεύματος σε ευπαθή νοικοκυριά.
Το “πράσινο φως” για την κολύμβηση στην παραλιακή ζώνη του Σαρωνικού έχει ανάψει αμετάκλητα το Υπουργείο Υγείας μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού από τη ρύπανση που προκάλεσε το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ” στις 10 Σεπτεμβρίου 2017.
Συνάντηση εργασίας Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. και Δημάρχου Αλίμου.
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, είχαν οι Δήμαρχοι της νοτίου Αττικής (Π. Φάληρο, Άλιμος, Αργυρούπολη-Ελληνικό, Γλυφάδα, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη). Οι Δήμαρχοι επεσήμαναν τα σοβαρά θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας των πόλεων τους, έκαναν τις προτάσεις τους και ζήτησαν ριζική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, που μαστίζει τα Νότια προάστια εδώ και πολύ καιρό.
Ο Αλέκος Φασιανός επίτιμος δημότης Αλίμου.

Μάιος
Αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά η πολυπόθητη πεζογέφυρα στο Δήμο Αλίμου. Οι εργασίες κατασκευής της έχουν ξεκινήσει, έστω και καθυστερημένα από την αναμενόμενη χρονιά, και όσο προχωρούν φαίνεται πως διορθώνουν και προβλήματα του παρελθόντος.
Η Επίσκεψη του Καρόλου στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στον Άλιμο.
Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου: Προκαταρτική απόφαση για… Μείωση δημοτικών φόρων και τελών σε οικογένειες με τρία παιδιά για το έτος 2019.

Ιούνιος
Ανέτοιμοι οι Δήμοι για το GDPR. Άγνωστη χώρα η προστασία δεδομένων.
Έκπτωτη η εταιρεία που ανέλαβε την «Αναβάθμιση Γηπέδων Ποδοσφαίρου Αλίμου».
Ο Άλιμος Εξωραΐζεται με Έργα Τέχνης.

Ιούλιος
Υπέστη ξανά καθίζηση το κρηπίδωμα στην παραλία του Αλίμου.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή: Πρόεδρος η Θεοδώρα Σύρμα.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή: Πρόεδρος η Μαρία Αραπάκη
Δ.Π.Σ.Α.: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο: Πρόεδρος ο Γιάννης Μαριόλης
Θ.Ο.Π.Α. Αλίμου: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος ο Χρυσόστομος Αγγελόπουλος
Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου… Εκ περιτροπής στάθμευση επί της οδού Π. Μελά.
Ακίνητο ψάχνει να μισθώσει ο Δήμος για το ΚΕΠ στο Άνω Καλαμάκι.
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Οι Δήμοι έστειλαν βοήθεια και τρόφιμα στους πληγέντες.

Αύγουστος
Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Άλιμο. Παρέμειναν στις θέσεις τους Σιμητροπούλου και Διαμαντής. Προστέθηκε η Λουκία Μελισσαράτου στη Διοίκηση.
Εκ περιτροπής στάθμευση επί της οδού Ελ. Ανθρώπου.
Διαβούλευση για τη Μαρίνα Αλίμου. Υποβολή προτάσεων για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Σεπτέμβριος
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για το Σχέδιο Γενικής Οργάνωσης Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής. Επιμένει στις θέσεις του ο Δήμος Αλίμου και θέτει οχτώ ζητήματα που τον απασχολούν.
Εκ περιτροπής στάθμευση επί της οδού Μανδηλαρά.
Σε αποκλειστική συνέντευξη στον «Π» ο Γιάννης Μπαλάφας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «θα κριθούμε από τα έργα μας».
Παντού με ποδήλατο στους παραλιακούς δήμους. Μεγάλη ποδηλατοδρομία.

Οκτώβριος
«Είμαι έτοιμος για έργο» δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στον «Π» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ταυτόχρονα ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Αλίμου. Κάνει το ποδαρικό στην προεκλογική περίοδο και ξαφνιάζει εκείνους που δεν του το είχαν ή που δεν τον υπολόγιζαν ότι θα κάνει το επόμενο βήμα, ένα χρόνο μετά την ανεξαρτητοποίησή του.
Δύο νέες πεζογέφυρες θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος Αλίμου.
Δικαστικός αγώνας για τη δημόσια περιουσία. Ο Άλιμος αρχίζει δικαστικό αγώνα για ακύρωση της μεταβίβασης της δημόσιας περιουσίας στο “ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ” σε ό,τι τον αφορά.

Νοέμβριος
Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Αλίμου επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΙΜΟΣ-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ», κατέθεσε με συνέντευξή του στον Παλμό ο Βαγγέλης Τσαμήτας. Παλιός Αλιμιώτης, γνώστης των θεμάτων, επιτυχημένος Μηχανικός, στέλεχος μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό, με μεγάλη συμβολή στην δημιουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ στην χώρα μας, με διακριτική παρουσία στα κοινά, μιλά για το σήμερα στον Άλιμο.
Ο Σύλλογος “Νίκη” ατόμων με αυτισμό και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας πήγαν στη Βουλή για να πουν το πρόβλημα μετεγκατάστασής τους.
Υγειονομική βόμβα ο χώρος μεταφόρτωσης αποβλήτων.
ΣΔΟΕ και Πολεοδομία για έλεγχο στο Δήμο Αλίμου.
Νεκρός οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου.

Δεκέμβριος
Ολιγοήμερη παράταση για τους «παρατασιούχους» στον Δήμο.
Μελέτη οριοθέτησης του Ρέματος Πικροδάφνης.
Όπου φτωχός και η μοίρα του. Τέλος οι παρατασιούχοι στο Δήμο Αλίμου. Ελλείψει πρότασης σταματούν την εργασία τους.
Ο Κώστας Χαρίτος Υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου
Μελέτη Οριοθέτησης του Ρέματος Πικροδάφνης, από οδό Σαρανταπόρου έως εκβολή
Στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή «Τρουμπάρι»… Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Δεκεμβρίου 2018]

Scroll to Top