Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Άλιμος: Μελέτη Οριοθέτησης του Ρέματος Πικροδάφνης, από οδό Σαρανταπόρου έως εκβολή

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου κατά τη συνεδρίασή του στις 5 Δεκεμβρίου 2018 αναφορικά με τη «Μελέτη Οριοθέτησης του Ρέματος Πικροδάφνης, από οδό Σαρανταπόρου έως εκβολή» τα εξής:

  1. Εγκρίνουν την υπ’αριθμ.22/2018 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με θέμα «Μελέτη Οριοθέτησης του Ρέματος Πικροδάφνης, από οδό Σαρανταπόρου έως εκβολή», ως έχει.
  2. Εγκρίνουν την προτεινόμενη οριοθέτηση, σύμφωνα με τα όσα περιέχονται στην εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, εκτός της μπλε και κόκκινης διακεκομμένης γραμμής.
  3. Δεν εγκρίνουν και εκφράζουν πλήρη διαφωνία για την μπλε διακεκομμένη γραμμή (οριογραμμή ρέματος χωρίς τα προτεινόμενα έργα) και την κόκκινη διακεκομμένη γραμμή (γραμμή πλημμύρας χωρίς τα προτεινόμενα έργα), για τον λόγο ότι θίγονται οι παρόδιες ιδιοκτησίες (παρακείμενος οικιστικός ιστός), που εδώ και δεκαετίες έχουν νομίμως ανεγερθεί, κατόπιν αδειών από δημόσιες αρχές.
  4. Επισημαίνουν ότι στους υπολογισμούς των παροχών υδάτων (υδραυλικοί φόρτοι) έχουν συμπεριληφθεί και τα όμβρια ύδατα από τους συλλεκτήριους αγωγούς της Ηλιούπολης, οι οποίοι κανονικά επιβάρυναν άλλο ρέμα (το ρέμα Τραχώνων), με αποτέλεσμα οι κόκκινες και μπλε διακεκομμένες γραμμές να έχουν συνυπολογίσει και τους φόρτους αυτούς, τοποθετούμενες έτσι μέσα στον ήδη υφιστάμενο και πλήρως δομημένο οικιστικό ιστό.
  5. Αιτούνται προς την Περιφέρεια Αττικής την άμεση εκτέλεση των προτεινόμενων έργων, ώστε να τεθούν άμεσα σε ισχύ οι μπλε και κόκκινη συνεχείς γραμμές, ήτοι αντίστοιχα η οριογραμμή ρέματος με τα προτεινόμενα έργα και η οριογραμμή πλημμύρας με τα προτεινόμενα έργα.
  6. Εξουσιοδοτούν τον Δήμαρχο για κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργεια.
    Να σημειωθεί ότι τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης “ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ” (Μπελιά Ελένη, Γιαννούτσου-Αρμάου Αλεξάνδρα και Αθανασοπούλου Αμαλία) δήλωσαν ΠΑΡΩΝ στα τελευταία τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης – και σε αυτό το θέμα – γιατί όπως είχε πει στην τοποθέτησή της η κ. Γιαννούτσου – Αρμάου ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή και δεν είχαν λάβει τις εισηγήσεις έγκαιρα για να τις μελετήσουν. Επίσης το μεσημέρι της ίδιας ημέρας που γινόταν το δημοτικό συμβούλιο, είχε κληθεί να συνεδριάσει και η επιτροπή ποιότητας ζωής στην οποία δεν μπόρεσε να παραστεί εκπρόσωπος από την παράταξη «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» και έθιξε επίσης ότι έπρεπε να είχε προηγηθεί διαβούλευση με τους πολίτες.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 22 Δεκεμβρίου 2018]

Scroll to Top