Στο Δημαρχείο Αλίμου ο “Ρουβίκωνας”

Άλιμος

Στις 6 περίπου το πρωί της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποίησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα την επίθεση στο δημαρχείου του Αλίμου.
Τα δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έφτασαν με μηχανές στο δημαρχείο, πέταξαν πέτρες και μπογιές και αποχώρησαν.
Λίγο αργότερα, οι Αρχές προσήγαγαν τρία άτομα, τα οποία ερευνάται αν είναι μέλη του Ρουβίκωνα ή όχι.
Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης, η οποία όπως αναφέρεται έγινε για θάνατο υπαλλήλου της καθαριότητας τον περασμένο Νοέμβρη, ενώ στη συνέχεια αναρτήθηκε φωτογραφία και βίντεο από την επίθεση.
“Τρομοκρατική” χαρακτήρισε την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο ο Α. Κονδύλης. Ο Δήμαρχος Αλίμου ανέφερε ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν φθορές στο Δημαρχείο και τρομοκράτησαν τον κόσμο.
Επίσης, ο κ. Κονδύλης αναφερόμενος στον θάνατο του υπαλλήλου καθαριότητας, τόνισε ότι οι συνθήκες για το ατύχημα έχουν διερευνηθεί και τόνισε ότι αν υπήρχαν ευθύνες θα είχαν αρχίσει να αποδίδονται.

Ανδρέας Κονδύλης: «Η Βία είναι είδηση, η Τέχνη όχι»

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέβασε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο Δημαρχείο Αλίμου και έγραψε: «ΚΡΙΜΑ… Την Παρασκευή κάναμε τα αποκαλυπτήρια ενός «Ομήρου» και στη συνέχεια περιπλανηθήκαμε ανάμεσα σε θαλασσογραφίες του Βολανάκη και του Αλταμούρα… σε έργα του Γύζη, του Μόραλη, του Παπαλουκά… Σήμερα, Δευτέρα, παίζουμε σε όλα τα κανάλια, πρώτη είδηση. Όχι για το εξαιρετικό γλυπτό που κοσμεί πλέον την πόλη μας, όχι για την εξαιρετική εικαστική μας έκθεση, που με τόσο κόπο φέραμε σε πέρας, αλλά… για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο Δημαρχείο του Αλίμου!!! Η Βία είναι είδηση, η Τέχνη όχι. ΚΡΙΜΑ…
Υ.Γ.: Ο Ρουβίκωνας δεν είναι “συλλογικότητα”. Είναι οργάνωση, και μάλιστα εγκληματική».

Καταδίκασαν το γεγονός Δημοτικές Παρατάξεις

Ο επικεφαλής της παράταξης «Άλιμος Εδώ Ζούμε» Θάνος Ορφανός σε δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδίκασε το γεγονός γράφοντας: Η επίθεση του Ρουβίκωνα στον Δήμο Αλίμου, μας βρίσκει όλους, πολιτικούς φορείς και δημότες ενωμένους απέναντι σε ομάδες ανθρώπων οι οποίοι θεωρούν πως πέρα από τους δημοκρατικούς θεσμούς μπορούν αυθαίρετα να κρίνουν, να δικάζουν και να τιμωρούν όποιον επιλέγουν κάθε φορά ως στόχο. Ζητούμε από την πολιτεία να πράξει το χρέος της».
Ομοίως και ο επικεφαλής της παράταξης «Άλιμος Όλοι Μαζί» Νίκος Τσαμπαρλής σε ανάρτησή του σχολίασε: «Όλοι πρέπει να καταδικάσουμε ενέργειες που είναι ξένες με τον Άλιμο και τον πολιτισμό μας!».
«Μερικά λίτρα κόκκινης μπογιάς δεν μπορούν να φέρουν πίσω μια ανθρώπινη ζωή ούτε δίνουν παρηγοριά στην οικογένεια του άτυχου υπαλλήλου που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Η επίθεση του «Ρουβίκωνα» που έγινε σήμερα στο δημαρχείο μας εκμεταλλεύτηκε τον ανθρώπινο πόνο, ενώ στόχος του ήταν η κατάλυση της δημοκρατίας και η αποσταθεροποίηση του συστήματος. Τέτοιες ενέργειες είναι ΠΑΝΤΑ αντίθετες με την ηθική και τη δημοκρατική μου νοοτροπία!» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Τσάγκαρης, της ίδιας παράταξης.
Η παράταξη «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» σε δηλώσεις της τόνισε: «Αποδοκιμάζουμε την σημερινή επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτήριο του Δήμου Αλίμου. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και αντικειμενικά λειτουργούν αρνητικά στις θεμιτές δημοκρατικές διεκδικήσεις για την αυτοδιοίκηση και τους εργαζομένους».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 15 Δεκεμβρίου 2018]