Δικαίωση για τους γονείς των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Του Γιώργου Λαουτάρη.

“Πράσινο φως” για να απαλλαγούν από τα τροφεία που χρεώθηκαν οι γονείς παιδιών που φοιτούσαν σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το 2013 έδωσε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, από την οποία ζητήθηκε σχετική γνωμοδότηση.

Η υπόθεση αφορά τη μικρή περίοδο κάποιων μηνών από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2013-14 μέχρι τον Νοέμβριο του 2013, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να μηδενίσει το κόστος των τροφείων. 59 οικογένειες βρέθηκαν να χρωστούν στον Δήμο ποσά από 100 ως 500 ευρώ (ένα σύνολο 13.000 ευρώ) και οι υπηρεσίες του δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) έπρεπε να βεβαιώσουν τις οφειλές αυτές στην Εφορία. Την ίδια στιγμή, δεκάδες άλλες οικογένειες που ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους, κατέβαλλαν τα τροφεία που τους αναλογούσαν.

Στη δίνη τότε της προεκλογικής περιόδου, ο τότε πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ αλλά και πολλοί άλλοι είχαν προεξοφλήσει ότι “οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούν να έχουν αναδρομική ισχύ”. Το ίδιο άλλωστε υποστήριξαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ σε πρόσφατη συζήτησή τους με ενδιαφερόμενους γονείς τον Νοέμβριο του 2015.

Τώρα, σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, απαιτείται μια απλή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η οποία θα απαλλάξει τους οφειλέτες από τα χρέη τους και θα επιστρέψει στους γονείς τα τροφεία που κατέβαλλαν.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση ενεργό ρόλο διαδραμάτισε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, Σωτήρης Ελευθερίου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Ιανουαρίου 2016]