Πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος

Ελληνικό Αργυρούπολη

• Ορίστηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τον Φορέα διαχείρισης του Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά.

Oρίστηκαν τα μέλη του εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου για τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά, τα οποία είχαν προταθεί από τους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, το Υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομικών και την «Ελληνικόν Α.Ε.».
Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης πρότεινε τρία μέλη με τους αναπληρωματικούς τους, καθώς κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό χωροταξικά επί της επένδυσης και από ένα μέλος με το αναπληρωματικό του, οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Έτσι η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα είναι η εξής:
Πρόεδρος ορίστηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ως μοναδική πρόταση από τους τρεις δήμους (για την θέση του προέδρου προτείνουν οι δήμοι και αποφασίζουν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών), και ως άτομο που συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα προσόντα για την θέση ευθύνης που απαιτούνται για την διαχείριση μίας επένδυσης 8 δις ευρώ που θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας.
Μέλη του συμβουλίου είναι:

  1. Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης του Βελισσαρίου, με αναπληρώτριά του την Αναστασία Σιμητροπούλου, Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου.
  2. Ο Γεώργιος Πετράς, πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ως μέλος αυτού, με αναπληρωτή του τον Ιορδάνη Εφραιμίδη πρώην Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης.
  3. Ο Δημήτριος Παπαγεωργίου, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ελληνικού -Αργυρούπολης, ως μέλος αυτού, με αναπληρωτή του τον
    Δημήτριο Αβαρκιώτη, Νομικό Σύμβουλο του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
  4. Ο Θεόδωρος Χαύτης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ως μέλος αυτού, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Ραμαντζά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
  5. Ο Γεώργιος Αγγελόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γλυφάδας, ως μέλος αυτού, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Νιτσιόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Γλυφάδας.
  6. Η Ελένη Πατσαρίνου, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, με αναπληρώτρια την Ελένη Οικονόμου, συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών.
  7. Ο Κωνσταντίνος Κλώνης, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών με Α΄ βαθμό, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εποπτευο- μένων Φορέων του Υπουργείου Οικονομικών, με αναπληρώτρια την Ασπασία Κωστοπούλου υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με Α΄ βαθμό, Προϊσταμένη του Τμήματος Α΄ Τακτικού Προϋπολογισμού και Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Οικονομικών
  8. Ο Δημήτριος Τσιλιμίγκας, εντεταλμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της “ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.” Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, ως μέλος με αναπληρώτρια του την Σουλτάνα Σπυροπούλου, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ” και Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Δεκεμβρίου 2018]