Στο παλαιό και στο νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ …ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Γλυφάδα
  • Αναλυτική κατάσταση τελών και δικαιωμάτων κοιμητηρίων του Δήμου Γλυφάδας

Την αμέσως επόμενη ημέρα από τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού στο Νέο Κοιμητήριο της Γλυφάδας εκτός από τις επευφημίες των πολιτών του Δήμου Γλυφάδας για την επίλυση ενός μεγάλου κοινωνικού ζητήματος που απασχολούσε για χρόνια τους Γλυφαδιώτες, υπήρξαν και εύλογες απορίες σχετικά με τον ενταφιασμό των προσφιλών προσώπων τους, όσον αφορά διαδικαστικά θέματα καθώς και το ποια θα είναι η τιμολογιακή πολιτική. Η Δημοτική Αρχή είχε στις σκέψεις της να εφαρμόσει αρχικά έναν κατάλογο με δύο κλίμακες, όπου η μια θα όριζε τέλη και δικαιώματα για τους δημότες χαμηλότερα από την άλλη που θα προοριζόταν για τους μη δημότες. Η σκέψη αυτή είχε ως σκοπό να μην εξαντληθούν από νωρίς οι χώροι ταφής του νέου κοιμητηρίου και για να αποτραπεί στο άμεσο μέλλον ο κορεσμός του – κάτι που απεύχεται. Αυτό όμως δεν το ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η οποία και ακύρωσε μερικώς την απόφαση 150/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου «ως προς την επιβολή χαμηλότερων τελών και δικαιωμάτων κοιμητηρίου για τους δημότες του Δήμου Γλυφάδας έναντι των μη δημοτών». Τα τέλη που τελικώς καθορίστηκαν έχουν ενιαία τιμολογιακή πολιτική για κάθε θανόντα. Η αναλυτική κατάσταση τελών και δικαιωμάτων κοιμητηρίων του Δήμου Γλυφάδας στο τρέχον φύλλο.
Κατά πλειοψηφία – με 22 ψήφους ΥΠΕΡ και 1 ΚΑΤΑ (αποχή) από την κ. Μερίκου Παγώνα – ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας κατά τη συνεδρίασή του στις 7 Νοεμβρίου 2018 τον «Καθορισμό τελών και δικαιωμάτων των κοιμητηρίων του Δήμου Γλυφάδας, μετά τη με αρ. πρωτ. 77199/26196/1.10.2018 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής».
Το εισηγητικό βέβαια είχε σταλεί αρκετές ημέρες νωρίτερα από τον εντεταλμένο για το Κοιμητήριο και τη Δημοτική Συγκοινωνία Δημοτικό Σύμβουλο Γλυφάδας κ. Μάριο Κασσέρη προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου από την οποία και έπρεπε πρώτα να περάσει το θέμα. Σύμφωνα με την εισήγηση αυτή με το υπ’ αριθμ. Α.Π. 77199/26196/01-10-2018 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ακυρώθηκε μερικώς η υπ’ αριθμ. 150/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, ως προς την επιβολή χαμηλότερων τελών και δικαιωμάτων κοιμητηρίου για τους δημότες του Δήμου Γλυφάδας έναντι των μη δημοτών. Έτσι έπρεπε να γίνει αναπροσαρμογή και προτάθηκαν ενιαίες τιμές για κάθε θανόντα όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα (ΑΔΑ: ΨΦΔΑΩ91-7Δ9).

 

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Νοεμβρίου 2018]