Άλιμος: Δικαστικός αγώνας για τη δημόσια περιουσία

Άλιμος

• Ο Άλιμος αρχίζει δικαστικό αγώνα για ακύρωση της μεταβίβασης της δημόσιας περιουσίας στο “ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ” σε ό,τι τον αφορά

Είκοσι τέσσερα (24) ακίνητα που βρίσκονται στον Δήμο Αλίμου περιλαμβάνονται στη λίστα των δημόσιων και δημοτικών ακινήτων που μεταβιβάστηκαν στο «Υπερταμείο» με κυβερνητική απόφαση.
Πρόκειται για τα εξής:
• Αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου (Τράχωνες)
• Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Παλαιό Άλιμο
• Γραφεία της Δ/νσης Περιβάλλοντος στην οδό Κεφαλληνίας και Γερουλάνου
• Συμμαχικό Νεκροταφείο (Λεωφ. Ποσειδώνος)
• Ακίνητο της ΔΕΜΕ στο Άνω Καλαμάκι (Αγ. Παντελεήμονας, ΕΠΑΛ Αλίμου κ.λπ.)
• Κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου
• Κοινόχρηστοι χώροι άθλησης.
Το θέμα έθεσε ο Δήμαρχος Αλίμου εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26.9.2018, όπου και αποφασίστηκε ο Δήμος Αλίμου να προσφύγει στα αρμόδια Διοικητικά και Πολιτικά Δικαστήρια, ζητώντας να ακυρωθεί η μεταβίβαση των Ακινήτων αυτών στο «Υπερταμείο».
Στόχος του Δήμου Αλίμου είναι να προστατεύσει τη Δημόσια περιουσία από τις παράλογες και Αντισυνταγματικές μεταβιβάσεις, οι οποίες στρέφονται κατά του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος, κατά της ποιότητας της ζωής των πολιτών και κατά της ίδιας της φύσης των ακινήτων, ως κοινόχρηστων χώρων και ως πολιτιστικών μνημείων.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης μεταξύ άλλων τόνισε: «Παραχωρήθηκαν ενδεικτικά όλα τα ακίνητα τα λεγόμενα «ΝΑΣΤΕΙΚΑ», αυτή τη δημόσια περιουσία δηλαδή που θα την είχαν φάει οι καταπατητές και που διασώθηκε χάρη στον αγώνα των Δήμων και την παρέμβαση που έκαναν στη δικαιοσύνη όλα αυτά τα χρόνια. Και έρχεται τώρα το Ελληνικό Δημόσιο που είχε αφήσει αυτή τη περιουσία να καταπατηθεί, να την περάσει στο Υπερταμείο για να πωληθεί ή να ενοικιαστεί ή τέλος πάντων να γίνει μια εκμετάλλευση όχι για κοινωνική ωφέλεια και ανταποδοτικότητα, όχι για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις κοινωνικές δομές, όχι για σχολεία, εκπαίδευση και λοιπά, αλλά για εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους. […] Νομίζω ότι σε πρώτη φάση πρέπει να αναθέσουμε σε ένα εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο να διαχειριστεί το ζήτημα να δούμε αν και πως μπορούμε να προσβάλλουμε τις μεταβιβάσεις, για κάποια από τα ακίνητα ή για όλα. Υπάρχει και σχετική ειδοποίηση από το Γραφείο Νομικής υποστήριξης ότι είναι κάτι που εκφεύγει της συνήθους λειτουργίας του και έχει ήδη τεράστιο φόρτο με τη μία δικηγόρο που λειτουργεί. Και νομίζω ότι το θέμα πρέπει να ξαναέρθει στο Δ.Σ. και για τη σύναψη της σύμβασης με το/τα δικηγορικά γραφεία και για να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, αφού το εξετάσουν και οι δικηγόροι. Βεβαίως μπορούμε να κάνουμε και μια διαμαρτυρία, αλλά τώρα αυτήν την εποχή όσες διαμαρτυρίες και καταγγελίες και να κάνεις, νομίζω δεν ιδρώνει και κανένα αυτί…».
Την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για προσφυγή στη Δικαιοσύνη την υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις, εκτός από την παράταξη «Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι», που ψήφισε Λευκό αιτιολογώντας τη θέση τους ως εξής: «διότι δεν έχουν προετοιμαστεί επί της ουσίας λόγω του περιορισμένου χρόνου που δόθηκε για να μελετήσουν το ζήτημα και ζήτησαν να επανέλθει αυτό στο Δ.Σ. για να δουν επί της ουσίας τι θέση θα λάβουν».

 

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Οκτωβρίου 2018]