Β.Β.Β.: Επίσημη «Πρώτη» για την ποιητική συλλογή του Δημοσθένη Δόγκα. «Δημοσθένους σκέψεις – Ο σκοπός, vol. 1»

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Tην πρώτη ποιητική του συλλογή παρουσίασε ο Δημοσθένης Δόγκας το απόγευμα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου στην Αίθουσα «Ιωνία» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Το βιβλίο τιτλοφορείται «Δημοσθένους σκέψεις – Ο σκοπός, vol. 1» και έχει εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Οσελότος.
Στο πάνελ πλαισίωναν τον δημιουργό, μιλώντας για το βιβλίο και για τον ίδιο το Δημοσθένη Δόγκα με τα καλύτερα λόγια οι κ.κ. Λεόντιος Πετμεζάς – Ιστορικός της Τέχνης, Βιβλιοκριτικός, Μαρία Ματάλα – Δρ. Γαλλικής και Ελληνικής Φιλολογίας, Εικαστικός – Κριτικός Τέχνης, Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Πακαλίδης – Προϊστάμενος Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Δρίτσας – Διεθνολόγος – Επικοινωνιολόγος, Ελένη Παντοπούλου – Εκδότρια.
Την παρουσίαση συντόνισε άψογα η Άννα Νικολαΐδη – Υποψ. Δρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας.
Αν και η ποίηση είναι ένα είδος που δεν είναι εύκολα προσιτό σε όλους καθώς έχει τις ιδιαιτερότητές της, το πρόγραμμα της βραδιάς ήταν έτσι διαμορφωμένο που κατάφερε να μαγνητίσει το ακροατήριο, να μην κουράσει και να αποσπάσει ανά τακτά χρονικά διαστήματα χειροκροτήματα. Ενώ δεν έλλειψαν και οι επευφημίες «Μπράβο» και «Συγχαρητήρια», οι οποίες ακούστηκαν ιδιαιτέρως για το ποίημα «Σιδηρούν παραπέτασμα» που έγραψε πρόσφατα ο Δημοσθένης Δόγκας με αφορμή την εθνική τραγωδία στο Μάτι Αττικής.
Τα ποιήματα που ακούστηκαν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής απήγγειλε η υψίφωνος Ζαφειρώ Χατζηφωτίου, και την εκδήλωση έκλεισε μελωδικά το Μουσικό Σύνολο Quasi Quartetto που απαρτίζεται από τους: Γιώργο Μανωλά, 1ο βιολί – Σπύρο Τραυλό, 2ο βιολί – Καίτη Πάντζαρη, Βιολοντσέλο – Χρήστο Μπάκη, Πιάνο/Ενορχήστρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, συγχαίροντας τον δημιουργό, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος είχε βρεθεί και σε άλλη αντίστοιχη εκδήλωση του Δημοσθένη Δόγκα με απαγγελία μέρους ποιημάτων που δεν συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη έκδοση.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στην κ. Ελένη Παντοπούλου, εκδότρια για την πολύτιμη συμβολή της και στον Νίκο Πολύζο, ζωγράφο που έκανε την εικονογράφηση.
Αν παρατηρήσει κανείς τον τίτλο του βιβλίου θα καταλάβει ότι ο Δημοσθένης Δόγκας δεν πρόκειται να μείνει μόνο σε αυτή την έκδοση. Όπως φάνηκε και από τη βραδιά η έμπνευση του είναι αστείρευτη και είναι μια δραστηριότητα που του βγαίνει πηγαία και τον γεμίζει ως άνθρωπο. Ο ίδιος το βιβλίο αυτό αφιέρωσε στους γονείς του από τα βάθη της καρδιά του.
Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι συγχαρητήρια δέχτηκε και η μητέρα του Δημοσθένη κ. Ελένη Δόγκα για την ανατροφή που έχει δώσει στο γιο της και για την εξαιρετική εκδήλωση. Οι παρευρισκόμενοι της ευχήθηκαν τα καλύτερα για τον Δημοσθένη και περίμεναν καρτερικά στην ουρά για να πάρουν την ιδιόχειρη αφιέρωσή του στο βιβλίο τους.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Οκτωβρίου 2018]