Παραιτήθηκε από Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας ο Ορέστης Τσάγκλας

Την παραίτησή του υπέβαλε, στις 3 Σεπτεμβρίου, από τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας ο Ορέστης Τσάγκλας. Η επιστολή που κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ολιγόλογη και λιτή και περιοριζόταν στην πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του Γραμματέα χωρίς να εξηγεί κάποιον λόγο, ή έστω να αναγράφει την πλέον κλισέ ατάκα «για λόγους προσωπικούς».
Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κε Πρόεδρε,

Δια της παρούσης σας δηλώνω ότι θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από το αξίωμα του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και σας ευχαριστώ για την έως σήμερα άψογη συνεργασία μας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Ορέστης Τσάγκλας».

Ο Πρόεδρος όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, δέχτηκε την πρωτοκολλημένη επιστολή και έθεσε αμέσως υπόψιν του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου τα νέα δεδομένα. Έτσι, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, κάλεσε σε ειδική συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αποδεχτεί την παραίτηση αυτή και να αντιπροτείνει τον ή την δημοτική σύμβουλο που θα αναπληρώσει τη θέση.
Η αλήθεια είναι πως η θέση του Γραμματέα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι θέση ευθύνης και δε θα έπρεπε να εκλαμβάνεται υποτιμητικά από τον οιονδήποτε καθώς χρήζει ιδιαίτερης προσοχής κατά την άσκηση των καθηκόντων με κυριότερο την καταμέτρηση ψήφων όταν περνούν τα θέματα κατά πλειοψηφία.
Επίσης, είναι μια θέση που φέρει ασυμβίβαστο σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να έχει και κάποια άλλη θέση ευθύνης στη διοικούσα το Δήμο παράταξη, κι αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι δεν την επιδιώκουν προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή «διαθέσιμοι» στο Δήμαρχο.
Οι πληροφορίες, εδώ και μήνες, θέλουν το Δήμαρχο Γλυφάδας να σκέφτεται σοβαρά το νέο σχήμα που θα τον πλαισιώσει το επόμενο προεκλογικό διάστημα σε Αντιδημάρχους, Προέδρους και Εντεταλμένους, όμως διαρροές επίσημες δεν έχουν υπάρξει. Ονόματα νέων που δεν έχουν μέχρι σήμερα δοκιμαστεί στο διοικητικό σχήμα ακούγονται πολύ έντονα και ότι στον επικείμενο δημοτικό ανασχηματισμό θα πάρουν θέσεις κλειδιά, που θα χρήζουν της εμπιστοσύνης του Δημάρχου.
Το όνομα του Ορέστη Τσάγκλα είναι ένα από αυτά!
Όσο για τον / την αντικαταστάτη του, θα σας ενημερώσουμε στο επόμενο φύλλο του «Παλμού» καθώς η ώρα και η ημέρα του δημοτικού συμβουλίου είχαν οριστεί τη στιγμή που ο «ΠΑΛΜΟΣ» τυπωνόταν.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Σεπτεμβρίου 2018]