Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: 60 χρόνια προσφοράς σε μια λαμπρή βραδιά!

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Μια λαμπρή βραδιά, αφιερωμένη στις δράσεις και το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) για τα 60 χρόνια λειτουργίας της, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στο φιλόξενο Θέατρο Παλλάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και με την παρουσία της πολιτειακής ηγεσίας, καθώς και εκπροσώπων φορέων και εταιρειών, αλλά και των μελών και φίλων της Εταιρείας, που γέμισαν ασφυκτικά τις μεγάλες αίθουσες του θεάτρου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί εν συντομία, το πολυσχιδές έργο που έχει παραχθεί κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, να ανακοινωθούν τα νέα προγράμματα της Εταιρείας και να βραβευθούν οργανώσεις και συμπολίτες μας που έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στον αντικαρκινικό αγώνα.

 Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, επικέντρωσε την ομιλία του στις προκλήσεις του μέλλοντος και περιέγραψε τις στρατηγικές ανάπτυξης της Ε.Α.Ε για τα επόμενα χρόνια, κάλεσε δε όλους να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα που διεξάγει η Εταιρεία.

 Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Π. Παυλόπουλος εξήρε το έργο και την προσφορά της Ε.Α.Ε στον αντικαρκινικό αγώνα, τονίζοντας ότι πρόκειται για έργο γνήσιου ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και πώς η Εταιρεία βρίσκεται κοντά στο χειμαζόμενο άνθρωπο και συνάνθρωπο.

Ο Αν. Καθ. Αιματολογίας Π. Τσιριγώτης (Μέλος Δ.Σ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Αττικού Νοσοκομείου) αναφέρθηκε στη συνεργασία της Ε.Α.Ε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), για την αύξηση του αριθμού των δοτών μυελού των οστών.

 

Εξαιρετική ήταν η εισήγηση της κ. Εριέτας Κούρκουλου – Λάτση, ως Πρόεδρου της SGS και συντονίστριας του Προγράμματος Ιαματικής ζωοφιλίας, η οποία περιέγραψε τα σχέδια για την μελλοντική συνεργασία της Save a Greek Stray (SGS) με την Ε.Α.Ε, συγκινώντας ιδιαίτερα το κοινό, με την από βάθους ψυχής ομιλία της.

Ακολούθησαν Βραβεύσεις με απόδοση τιμητικών πλακετών και μεταλλίων στους κάτωθι:

Βουλή των Ελλήνων – Για την θεσμική παρουσία της στον αντικαρκινικό αγώνα της χώρας μας– εκπρόσωπος Νικόλαος Μανιός.

Ένοπλες Δυνάμεις – Για τη πολύχρονη στήριξη τους στον αντικαρκινικό αγώνα της χώρας – Το βραβείο παρέλαβε ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ. υπογραμμίζοντας ότι, η βράβευση συνιστά ηθική αναγνώριση της διαχρονικής και πολυδιάστατης συνεισφοράς των στελεχών των ΕΔ στο κοινωνικό σύνολο.

Ο George D. Behrakis – Για τη γενναιόδωρη συμβολή του στον αντικαπνιστικό αγώνα της χώρα μας. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, καθηγητής Harvard – Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του Καπνίσματος του Υπουργείου Υγείας, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Πρόληψης του καπνίσματος στη μαθητική κοινότητα HEART .

Γ.Α.Ο.Ν.Α «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και Κ.Η.Ν «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ» – Βράβευση των εργαζομένων, για την ανθρωπιά και την εργατικότητα τους στην φροντίδα των καρκινοπαθών της χώρας. Το βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου ΓΑΟΝΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» κ. Στάμος Γεώργιος.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ

Για την συμβολή τους στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού παρέλαβαν τιμητική πλακέτα οι κάτωθι:

K.Ε.Δ.Ε – Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου.

ΕΥΡΗΚΑ – Το βραβείο παρέλαβε, ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Νικόλαος Σαρρής.

AVON COSMETICS HELLAS – Το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Σπύρος Τσιλιγιάννης.

ΕΛΠΕΝ – Το βραβείο παρέλαβε η κα Βάσω Δημητρακοπούλου – Operation Coordinator της Εταιρείας.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ESSITY (ΠΡΟΪΟΝΤΑ TENA) – Το βραβείο παρέλαβε η κα Κατσαμπούρη Σεβαστή, shopper marketing manager της Εταιρείας.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Κ.Ε.Φ.Ι – Για τη σταθερή προσήλωση και συμμετοχή τους στον Αντικαρκινικό Αγώνα. Το Βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος, κ. Ζωή Γραμματόγλου

ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α – Για την προαγωγή της Παρηγορικής Φροντίδας στη χώρα μας. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος, κ. Αθηνά Βαδαλούκα

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ – Για την ευγενική και αγωνιστική παρουσία τους στον Αντικαρκινικό Αγώνα – Το βραβείο παρέλαβε η Προεδρος, κ. Σάσα Πατεράκη

Σύλλογος WIN CANCER – Δημήτρης Σιάχος. Για την ευγενική και αγωνιστική τους παρουσία στον αντικαρκινικό αγώνα. Το βραβείο παρέλαβε η εκπρόσωπος του Συλλόγου, κ. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.

Σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικό έγινε και η απονομή μεταλλίων προσφοράς, στους πρωτεργάτες του Πανελλήνιου Αντικαρκινικού Εράνου: Ζωγράφου Νίνα, Ρήγου Κων/να, Κορομπίλη Βάσω, Παπαδάκη Ντόρα και Σινίκη Ευστάθιο.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία, η γνωστή δημοσιογράφος και τέως Βουλευτής, κ. Νατάσα Ράγιου, Πρόεδρος του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πάτρα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση της παράστασης του πρωτοποριακού θεατρικού έργου “Παρ’ όλα αυτά” με πρωταγωνίστριες 9 γυναίκες που έχουν δοκιμαστεί από τη νόσο, που ανέβηκαν στη σκηνή και μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία τους, αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους, όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ε.Α.Ε., για την υποστήριξη των ασθενών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου.