Επέστρεψε το Seatrac στη Γλυφάδα για το καλοκαίρι του 2018

Γλυφάδα

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του το Seatrac της Γλυφάδας για μια ακόμη χρονιά εγκαταστάθηκε στην παραλία που βρίσκεται στο ύψος της Γ’ Μαρίνας Γλυφάδας. Η ομάδα της TOBEA (Πανεπιστήμιο Πατρών) επισκέφθηκε το Δήμο Γλυφάδας τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και αμέσως προχώρησε τις διαδικασίες εγκατάστασής του προκειμένου οι λουόμενοι να απολαύσουν τις ημέρες του καλοκαιριού στο έπακρον.

Το λυπηρό γεγονός του περασμένου Σεπτέμβρη με την πετρελαιοκηλίδα που εξαπλώθηκε και «μαύρισε» τις ακτές και των Νοτίων Προαστίων είχε αναγκάσει τους ειδικούς να αποσύρουν νωρίς νωρίς το Seatrac καθώς είχε απαγορευτεί για λόγους υγείας στους λουόμενους η βουτιά στις πληγείσες περιοχές από το Υπουργείο Υγείας. Η άρση αυτή έπαυσε να ισχύει τους προηγούμενους μήνες και έτσι οι λουόμενοι με αγωνία περίμεναν φέτος πως και πως να έρθει το Seatrac για να χαρούν το καλοκαίρι μιας και οι ζέστες έπιασαν νωρίς.

Ο εντεταλμένος για τα ΑμεΑ, δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας κ. Στέλιος Κουρουπάκης σε επικοινωνία που είχε με τον «ΠΑΛΜΟ» ανέφερε ότι και φέτος το Seatrac ήρθε στη Γλυφάδα με τις γνωστές έξτρα παροχές δηλαδή την ντουζιέρα δύο ταχυτήτων, όπου ο λουόμενος επιλέγει αν θέλει το νερό να πέφτει με περισσότερη ή λιγότερη πίεση. Επιπλέον στην κατασκευή του Seatrac υπάρχουν πλαστικά προστατευτικά κατά μήκος της γραμμής που οδηγεί στη θάλασσα. Οι αισθητήρες που παρέχουν περισσότερη ασφάλεια στο λουόμενο σε περίπτωση που βρει εμπόδιο το κάθισμα στη ράμπα κύλισης παρέμειναν και φέτος, καθώς επίσης και οι αισθητήρες θερμοκρασίας νερού και ο φωτοσυναγερμός.

Ο κ. Κουρουπάκης που βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αφουγκραζόμενος τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους, βλέποντας τη μεγάλη συμμετοχή, φέτος ενίσχυσε τον ξύλινο διάδρομο που προσφέρει άνετη πρόσβαση του αμαξιδίου στην άμμο και έκανε το χώρο παραπλεύρως του Seatrac πιο μεγάλο. Υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο πλησίον του Seatrac έχουν τοποθετηθεί χημικές τουαλέτες για ΑμεΑ, και έχει παραμείνει ο χώρος στάθμευσης που είχε προβλεφθεί.

Κλείνοντας μας επεσήμανε ότι και φέτος θα υπάρχει άτομο που θα προσφέρει βοηθητικές υπηρεσίες στους λουόμενους για τη χρήση του Seatrac, αλλά και όποιος λουόμενος επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί το ειδικό τηλεχειριστήριο της συσκευής (έχει ένα μικρό κόστος) από την ομάδα της TOBEA.