Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Έπεσαν οι υπογραφές για την επένδυση του Ελληνικού στο Μαξίμου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό έγινε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.
Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Το σχέδιο εισηγήθηκε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο προς έγκριση σχέδιο αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές».
Ο Πρωθυπουργός αναρτώντας και φωτογραφικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό υπεγράφη σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς και οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο. Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας. Ξεπεράσαμε δύσκολα εμπόδια και προχωράμε. Μέχρι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα έργα και έως το τέλος του 2018 θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Μια εμβληματική επένδυση ξεκινάει και δε θα μείνει μόνη».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τοποθετήθηκε δημόσια αναφορικά με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) της επένδυσης του Ελληνικού και συγκεκριμένα δήλωσε: «Η σημερινή υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την “Επένδυση του Ελληνικού” που θα πραγματοποιηθεί στον δήμο μας, αποτελεί ακόμα μία δικαίωση για την αταλάντευτη θέση που σταθερά εκφράζουμε εδώ και τρία χρόνια, υπέρ της επένδυσης, κόντρα στον λαϊκισμό.
Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη της περιοχής μας, της Αττικής αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά εκκρεμή αυτοδιοικητικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του δήμου μας σε σχέση με την επένδυση και για τα οποία η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δώσει λύση».
Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η αξιοποίηση του Ελληνικού μάλλον ξεκινάει! Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό και η φώτο δείχνει τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να επεξεργάζονται τον χάρτη του Ελληνικού. Αισθάνομαι ικανοποίηση από την εξέλιξη αυτή.
Ο συγκεκριμένος χάρτης όμως, δείχνει τον δήμο μας, με τους κατοίκους του, καθώς και πολλές εγκαταστάσεις μας που στεγάζονται εντός του αεροδρομίου.
Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε στην κυβέρνηση τις προτάσεις μας, ως ο Δήμος που, διοικητικά και χωροταξικά του ανήκει κατά 90% το πρ. αεροδρόμιο.
Φυσικά καμία επένδυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ομαλά, ερήμην της τοπικής κοινωνίας.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι εδώ και πολλά χρόνια, αταλάντευτα και δίχως κωλοτούμπες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, παλέψαμε υπέρ της επένδυσης.
Ωστόσο, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει λύση στα ζητήματα που της έχουμε θέσει με τον σεβασμό που μας αρμόζει.
Από κοινού μπορούμε να κτίσουμε την επόμενη μέρα του Δήμου που θα έχει πλέον το προνόμιο να υποδεχτεί την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια».
Η συνέχεια αναμένεται πλέον από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Δεκεμβρίου 2017]

Scroll to Top