«Έφυγε» ο Γλυφαδιώτης Γιώργος Φυλακούρης

Γλυφάδα

Ενας παλαιός φίλος και από τους πιο παλιούς Γλυφαδιώτες έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017. Ο πολύ αγαπητός συμπολίτης της γνωστής αθλητικής οικογένειας, ο Γιώργος Φυλακούρης, έβγαινε για πολλές τετραετίες δημοτικός σύμβουλος μαζί με τον αείμνηστο Δήμαρχο Θεόδωρο Σπονδυλίδη, στον οποίο παρέμεινε πιστός μέχρι τα τελευταία πολιτικά του βήματα. Συμπαραστάτης σε κάθε Γλυφαδιώτη, βοηθούσε με κάθε τρόπο μέσα από τη θέση του ως εργαζόμενου στο Ασκληπιείο της Βούλας πάντα ανιδιοτελώς και με το χαμόγελο και τη γλυκιά κουβέντα. Κανείς δεν ξεχνά τον άμεσο τρόπο που έπαιρνε θέση στα θέματα της Γλυφάδας κατά τη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κανείς δεν ξεχνά το πολιτικό στέκι που ήταν το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που διατηρούσε στην Άνω Γλυφάδα. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε φίλους και αντιπάλους και τα λόγια αυτά δεν βγαίνουν τυπικά αλλά είναι από καρδιάς γεμάτα αλήθειες που θα συνοδεύουν τη μνήμη του διότι ο Γιώργος Φυλακούρης έγραψε τη δική του ιστορία με απλό λαϊκό τρόπο και γνήσια αισθήματα. Ας είναι ελαφρύ το φιλόξενο χώμα της αγαπημένης του Γλυφάδας που τον σκεπάζει. Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 15:00 στο νεκροταφείο της Γλυφάδας.

Σύντομο Βιογραφικό του εκλιπόντος

Γεννήθηκε και κατοικούσε μόνιμα στην πόλη της Γλυφάδας. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Τελείωσε στη σχολή «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού. Εργαζόταν στο «Ασκληπιείο της Βούλας» στην Τεχνική Υπηρεσία.
Επί 26 χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πάντα γνώμονα το συμφέρον της πόλης του. Τον είχαν τιμήσει οι κάτοικοι της Γλυφάδας πέντε τετραετίες, είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος στις πρώτες θέσεις και υπήρξε τρείς φορές Αντιδήμαρχος.
Ήταν για δώδεκα χρόνια μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων.
Διετέλεσε Πρόεδρος στις κατασκηνώσεις ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Υποστήριξε το θεσμό των ΚΑΠΗ, μαζί με τον αείμνηστο Γ. Γεννηματά και ήταν δύο φορές Αντιπρόεδρος στα ΚΑΠΗ Γλυφάδας.
Διετέλεσε Γενικός Αρχηγός στον «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ» Γλυφάδας και χάρη στην προσπάθεια όλων πήρανε δύο πρωταθλήματα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Δεκεμβρίου 2017]