Ερωτήσεις και απαντήσεις για το γήπεδο της Τερψιθέας

Γλυφάδα

Απλήρωτες οι εργασίες που συντελέστηκαν εκεί

Εκτός ημερησίας διάταξης ήρθε ένα θέμα που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και μέχρι σήμερα δεν έχει διευθετηθεί. Ο λόγος για τις εργασίες που έκανε στο χώρο του γηπέδου της Τερψιθέας η εταιρεία ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ και οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία παραμένουν απλήρωτες από πλευράς Δήμου. Για τις όποιες εκκρεμότητες συνεχίζουν να υφίστανται έκανε ερώτημα ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Βοργιάς στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου. Η ερώτηση του κ. Βοργιά ήταν η εξής: «Σας είχα πει για την ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ ότι έχει φτιάξει το γήπεδο της Τερψιθέας με την προηγούμενη δημοτική αρχή και στοίχισε πάνω από 400.000 τα αποχετευτικά, τα υδραυλικά, τα νερά, τα προβλήματα όλα και η εταιρεία μέχρι σήμερα είναι απλήρωτη. Αν θυμάστε σας είχα πει ότι χάνει τον 1ο όροφο του σπιτιού του, τότε ο έχων την ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ, σε πλειστηριασμό. Το έχασε, εσείς δεν φταίτε αλλά αν θυμάστε σας είχα πει ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και συνέπεια. Οι συνάδελφοι (της αντιπολίτευσης) λείπουν για να τους ρωτήσω. Η κ. Αργυροπούλου, ο κ. Αγγελάτος και αν μου διαφεύγει κανείς να τον ρωτήσω, που ήταν με την προηγούμενη δημοτική αρχή και είναι τώρα μαζί σας το θυμόνται και μπορούν να σας το βεβαιώσουν ότι το έργο αυτό έγινε. Το γήπεδο δουλεύει. Η ανάδοχος εταιρεία δεν πληρώθηκε και σήμερα ταλαιπωρείται και πρέπει να πάρει μια ξεκάθαρη απάντηση. Και δεν θέλω να προχωρήσω για το πώς μπήκαν οι κερκίδες και πως τα μπετά, πως θα μπει το ταρτάν, γιατί εγώ θέλω να γίνουν τα έργα γι’ αυτό δεν τα βάζω συμψηφιστικά».
Απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου λέγοντας ότι «Γνωρίζω ότι η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει και σε δικαστική διεκδίκηση των όποιων απαιτήσεων έχει. Το πόσο κόστισε, το τι έγινε, τι δεν έγινε, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το διερευνήσουμε όλοι. Αναφερθήκατε σε ανάδοχο εταιρεία… δεν υπάρχει ανάδοχος εταιρεία όταν δεν υπάρχει διαγωνισμός και σύμβαση. Δεν υπήρχε τίποτα εκεί και γι’ αυτό υπάρχουν και τα ανάλογα προβλήματα. Δηλαδή κάποιος ζήτησε από κάποια εταιρεία να φτιάξει το γήπεδο. Το γήπεδο, ο τάπητας και η εγκατάσταση για τα νερά κατασκευάστηκε, αυτό γνωρίζουμε όλοι. Το τι έγινε, πως έγινε και πως αναλύεται σε κόστη και εκατέρωθεν υποχρεώσεις είναι μια κουβέντα που πρέπει να γίνει πιο οργανωμένα. Ασφαλώς ο Δήμος έχει συνέχεια, ασφαλώς και πρέπει να δούμε τι έχει γίνει. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω γιατί έχει τεθεί σε εμένα το θέμα η ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ είναι σε διαδικασία να διεκδικήσει δικαστικά την όποια απαίτηση».
Συμπληρωματικά απάντησε και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Αγγελάτος αναφέροντας πως «είναι γραμμένο στα πρακτικά τότε και είχε αναφέρει τότε ο Δήμαρχος το ποσό που στοίχισε». Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι οι εργασίες έχουν συντελεστεί.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Δεκεμβρίου 2017]