Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Νέος Αντιπρόεδρος στο ΚΑΠΠΑ ο Δημήτρης Νιτσιόπουλος

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

• Επέμεινε στην παραίτηση της η Μαίρη Παπάζογλου

Ηχηρή ήταν η παραίτηση της Μαίρης Παπάζογλου από Αντιπρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Γλυφάδας «ΚΑΠΠΑ», όπως αποδείχτηκε και κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ως τακτικό θέμα ημερήσιας διάταξης τέθηκε ο ορισμός νέου Αντιπροέδρου και η πρόταση από την πλευρά της Διοίκησης και διά στόματος Προέδρου του ΚΑΠΠΑ κ. Νίκου Νικολάου ήταν ο Δημήτρης Νιτσιόπουλος.
Το λόγο πήρε αμέσως η επικεφαλής των Ανοιχτών Οριζόντων Αθηνά Λυγνού για να ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του Νίκου Νικολάου λέγοντας ότι είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος, αλλά και για να μεταφέρει προσωπικά ευχαριστίες στην απερχόμενη Αντιπρόεδρο του ΚΑΠΠΑ Μαίρη Παπάζογλου για όσα έχει προσφέρει στον πολιτισμό.
«Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Παπάζογλου γιατί το όνομά της έχει ταυτιστεί κατά κάποιο τρόπο με τον πολιτισμό στην πόλη. Είναι μια γυναίκα που χρόνια υπηρετεί τον πολιτισμό είτε λέγεται ΚΑΠΠΑ είτε Πνευματικό Κέντρο και έχει δώσει πάρα πολλά πράγματα και εκτιμώ πολύ τη δουλειά της. Ήταν άοκνη, παρούσα παντού, αντιπροσώπευε το Δήμο επάξια, είχε πάρα πολύ ωραίες ιδέες στις εκδηλώσεις που πρότεινε. Είναι ένας άνθρωπος πολύ δημιουργικός και αποτελεσματική σε αυτά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά Μαίρη σε ευχαριστώ πολύ και πιστεύω ότι σε όποιο πόστο και να είσαι θα το υπηρετήσεις άριστα».

Ευχαριστώντας την κ. Λυγνού για τα καλά της λόγια ο κ. Νικολάου θύμισε επί τη ευκαιρία ότι όταν ανέλαβε τα ΚΑΠΗ του Δήμου ήταν σε άθλια κατάσταση και όταν τα παρέδωσε είχαν πάρει τα πάνω τους. «Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να παίρνουν θέσεις και να εναλλάσσονται και να βοηθούνται μεταξύ τους. Αυτός είναι ο σκοπός μας και σαν παράταξη και σαν δημοτικό συμβούλιο», είπε.
Η κ. Λυγνού τότε πρόσθεσε ότι τον γνωρίζει από παλιά και πιστεύει ότι θα δώσει τα καλύτερα.
Κουβέντες ειπώθηκαν και αντηλλάγησαν όταν πήρε το λόγο ο Δήμαρχος. Ξεκινώντας την τοποθέτησή του θέλησε να πει ότι η κ. Παπάζογλου έκανε εξαιρετική δουλειά στο ΚΑΠΠΑ και διαδέχτηκε έναν επίσης άξιο αντιπρόεδρο τότε, τον Γιώργο Αγγελόπουλο. «Έδωσε ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο εγχείρημα έχοντας μεγάλη εμπειρία και έχοντας διατελέσει για πολλά έτη σε αντίστοιχα νομικά πρόσωπα του Δήμου στο παρελθόν. Την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ουδέποτε της ζήτησα να αποχωρήσει. Αντίθετα. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι επιθυμεί να φύγει από μια θέση που προσέφερε. Γι’ αυτό αποφάσισα να αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου για να αναλάβει και ένας άλλος συνάδελφος που δεν είχε μέχρι σήμερα θέση ευθύνης στη δημοτική μας ομάδα».
Ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ο κ. Νικολάου και για να μην υπάρξουν υπόνοιες πήρε αμέσως το λόγο και είπε: «κ. Δήμαρχε, τρεισήμισι χρόνια δε σας ζήτησα ποτέ καμία θέση. Ούτε τώρα το Μάιο που μου είπατε να μπω στο διοικητικό συμβούλιο. Σας είπα όποτε μπορείτε και νομίζετε να με αξιοποιήσετε. Να το δηλώσετε σας παρακαλώ».
«Εγώ δε δέχτηκα πίεση σε καμία περίπτωση. Και έχω αποδείξει ότι δεν υποκύπτω σε πιέσεις» απάντησε τότε επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα ο Δήμαρχος.

Τον Δήμαρχο διαδέχτηκε η κ. Παπάζογλου η οποία τόνισε ότι παρέμεινε στη συνεδρίαση για να μη θεωρηθεί ότι δε θέλει να ψηφίσει τα όσα φέρνει ο Δήμαρχος. Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό που οδήγησε στην παραίτησή της. «Ξεχνάει προφανώς ότι από πέρσι το Μάρτιο έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία. Με κάλεσε το Μάρτιο στο γραφείο επάνω να μου πει ότι θέλει ο κ. Νικολάου να έρθει στο ΚΑΠΠΑ και του είπα επί λέξει ‘ευχαρίστως αλλά εγώ θα παραιτηθώ’. ‘Όχι’ λέει ‘να καθίσεις’. Δεύτερη φορά με καλεί την ίδια περίοδο. ‘Επιμένει ο κ. Νικολάου να έρθει στο ΚΑΠΠΑ’. ‘Ευχαρίστως, εγώ θα παραιτηθώ’. Και του είπα μάλιστα – δεν ξέρω αν το θυμάται – ότι ‘φέρε μου ένα χαρτί να το υπογράψω ότι μέχρι το τέλος της θητείας δε θέλω καμία θέση’. Λυπάμαι που τα λέω αυτά. Μην ανοίγετε την κουβέντα γιατί δε είναι ανάγκη να μαθαίνει ο κόσμος». Στη συνέχεια έριξε ευθύνες στο Δήμαρχο ότι δεν την ενημέρωσε για την επικείμενη αλλαγή και επανέλαβε τα όσα είχαν ειπωθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση σχολιάζοντας ως απαράδεκτη την κίνηση του Δημάρχου να μην ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους. «Όταν έχεις έναν άνθρωπο και συνεργάζεσαι πρέπει να τον ενημερώνεις», είπε απευθυνόμενη στο Δήμαρχο.
Εκείνος αντέδρασε λέγοντας πως δε θεωρεί ότι είναι θεσμικά σωστά να λέγονται αυτά από μικροφώνου και το χαρακτήρισε απρέπεια προς το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου. Πρότεινε δε την αναβολή του θέματος.
Η κ. Παπάζογλου έμεινε σταθερή στην αρχική της τοποθέτηση και επέμεινε στην παραίτησή της έτσι η συζήτηση ολοκληρώθηκε το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τον Σωτήρη Βοργιά να καταψηφίζει διότι η παράταξή του δεν εκπροσωπείται στο ΚΑΠΠΑ.
Ο νέος Αντιπρόεδρος Δημήτρης Νιτσιόπουλος ευχαριστώντας όλους τους συναδέλφους του και το Δήμαρχο τόνισε ότι λυπάται για τη συζήτηση που προηγήθηκε και «πιστεύω ότι δεν είμαι το μήλον της έριδος».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Δεκεμβρίου 2017]

Scroll to Top