Ο καιρός της εβδομάδας: Σάββατο 16/12 – Παρασκευή 22/12

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου
Πτυχιούχος Φυσικός-Μετεωρολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr
Συντάκτης – Συνεργάτης της εβδομαδιαίας τοπικής ανεξάρτητης εφημερίδας «Ο Παλμός της Γλυφάδας»

Σήμερα Σάββατο, αναμένουμε μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με αυξημένες νεφώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις πολύ ισχυροί, έντασης έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Δυτική Ελλάδα.
Την Κυριακή, σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, αναμένουμε τα φαινόμενα να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τα οποία θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα, ενώ αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά , καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, στη Βορειοδυτική Ελλάδα.
Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς, με τάση εξασθένησης.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά.
Άστατος προβλέπεται ο καιρός στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Στην Αττική θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός, με νεφώσεις, βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.

Στην περιοχή της Γλυφάδας:

Σάββατο: Άστατος καιρός, με νεφώσεις κατά διαστήματα, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, με τη μέγιστη να μην ξεπερνά τους 18 βαθμούς Κελσίου.
Κυριακή: Άστατος καιρός, με νεφώσεις, παροδικές βροχές και καταιγίδες, πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι και μέγιστη θερμοκρασία, έως 17 βαθμοί Κελσίου.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

Στην υπόλοιπη Αττική:

Σάββατο: Από σήμερα το βράδυ, αναμένουμε μεταβολή του καιρού, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, πολύ ισχυρούς νότιους ανέμους, έντασης έως 8 μποφόρ τοπικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Κυριακή: Άστατος καιρός, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους από δυτικές διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Δεκεμβρίου 2017]