Πυρκαγιά και ημιβύθιση τουριστικού-αναψυχής σκάφους στην Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας

Γλυφάδα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμεναρχείου: «Ενημερώθηκε, στις 22 Νοεμβρίου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Τ/Ρ-Α/Ψ “CLADS” σημαίας Ολλανδίας, το οποίο ελλιμενιζόταν στην Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, επτά (07) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από θαλάσσης έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πλωτό σκάφος ΠΥ, το οποίο ολοκλήρωσε την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ το  Τ/Ρ-Α/Ψ ημιβυθίστηκε.

Από το συμβάν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από υπολείμματα καύσης και ελαιώδη μείγματα, περίπου διακόσια τετραγωνικά μέτρα (200τ.μ.). Από την οικεία Λιμενική Αρχή εφαρμόστηκε τοπικό σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης αντιμετώπισης ρύπανσης, ενώ από το φορέα διαχείρισης “Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας” επίκειται ανάθεση του έργου σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία πόντισης πλωτού φράγματος.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε στο Τ/Ρ-Α/Ψ “SILVER BLUE V” σημαίας Αγγλίας, η οποία κατασβέστηκε επιτυχώς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έγινε απάντληση υδάτων. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης, λόγω υψηλής θερμοκρασίας, στην αριστερή πλευρά του Τ/Ρ-Α/Ψ “ΑΝΤΟΚΑ” σημαίας Αγγλίας που βρισκόταν προσδεδεμένο στη δεξιά πλευρά του  “CLADS”.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας».

Να σημειωθεί ότι το φωτογραφικό υλικό είναι από την εταιρεία που έχει αναλάβει την φύλαξη των Μαρινών στο Δήμο Γλυφάδας, την Delta Force και η οποία φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να κατασβήσουν την πυρκαγιά και να αποφευχθούν τα χειρότερα.