Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δωρίζει 2 περιπολικά στην ΕΛΑΣ ο Δήμος 3Β

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Ομόφωνη απόφαση δωρεάς δύο περιπολικών οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία έλαβε τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Το κόστος τους θα ανέλθει σε 40.000 ευρώ και περιλαμβάνει τον εξοπλισμό και τα σέρβις 5 ετών, ενώ ο Δήμαρχος εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με το αρχηγείο της Αστυνομίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη αρχικά κατά τη συνάντηση που είχε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη συγχώνευση των τριών τμημάτων του Δήμου σε ένα. Τότε έγινε σαφές στη δημοτική αρχή ότι η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα στελέχωσης, έλλειψη υλικών υποδομών και ταυτόχρονα καλείται να διαχειριστεί “αιματηρές” περικοπές πόρων. Όλα αυτά ενίσχυσαν τις ανησυχίες για την επαρκή αστυνόμευση του Δήμου, δεδομένου ότι τα 3Β τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν πολύ αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών αλλά και παραθεριστών.
Αφού η δημοτική διοίκηση απέρριψε λόγω αυξημένου κόστους την πρόταση να στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής στα σύνορα Βάρης Βούλας, ως αντιστάθμισμα στην κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Βάρης και Βούλας, προκρίθηκε η λύση της δωρεάς των περιπολικών, για να ενισχυθούν οι εποχούμενες περιπολίες.
Όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, θα ζητηθεί τα περιπολικά να διατεθούν στο ΑΤ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για περιπολίες εντός του Δήμου. Υπηρεσιακοί ωστόσο παράγοντες της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Οκτωβρίου 2017]

Scroll to Top