Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ο καιρός της εβδομάδας στα Νότια: Σάββατο 14/10 – Παρασκευή 20/10

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου
Πτυχιούχος Φυσικός-Μετεωρολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr
Συντάκτης – Συνεργάτης της εβδομαδιαίας τοπικής ανεξάρτητης εφημερίδας «Ο Παλμός της Γλυφάδας»

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Κύριο στοιχείο, οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, έντασης 5-6 μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ στην περιοχή του Αιγαίου. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ως προς τις μέγιστες τιμές, οι οποίες θα κυμαίνονται κοντά στους 24 – 26oC στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας διατηρούνται οι «ανοιξιάτικες» συνθήκες, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, το βόρειο ρεύμα φαίνεται να διατηρείται, φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ σε τμήματα του Νότιου Αιγαίου και η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και δεν αποκλείεται να φτάσει τοπικά και τους 28oC, σε ορισμένες περιοχές. Ενδεχόμενη μεταβολή του καιρού, προς τα τέλη της εβδομάδας.

Στην περιοχή της Γλυφάδας:

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο και στην περιοχή της Γλυφάδας, με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριας έντασης 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 18oC έως 25oC. Την υπόλοιπη βδομάδα, ίδιο αναμένεται να είναι το «σκηνικό» του καιρού, με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, θα κυμαίνεται, περίπου, από 18oC η ελάχιστη, έως 25 – 26oC η μέγιστη. Πιθανή μεταβολή του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

Στην υπόλοιπη Αττική:

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική το Σαββατοκύριακο, με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, μέτριας έντασης στα 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται κοντά στους 24 – 25oC, ενώ οι ελάχιστες θα είναι κοντά στους 15oC. Η επόμενη εβδομάδα ξεκινάει με τις ίδιες συνθήκες να επικρατούν, γενικά αίθριο καιρό, με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα, βόρειους ανέμους, έντασης 4-5 μποφόρ, οι οποίοι τοπικά αναμένεται να φτάσουν, πρόσκαιρα, τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, έως 24-26oC η μέγιστη. Ενδεχόμενη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός προς τα τέλη της εβδομάδας.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Οκτωβρίου 2017]

Scroll to Top