Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ο καιρός της εβδομάδας στα Νότια: Σάββατο 7/10 – Παρασκευή 13/10

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου
Πτυχιούχος Φυσικός-Μετεωρολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr
Συντάκτης – Συνεργάτης της εβδομαδιαίας τοπικής ανεξάρτητης εφημερίδας «Ο Παλμός της Γλυφάδας»

Γενικά νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ πιο έντονα φαίνεται να είναι τα φαινόμενα στα βόρεια, δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς επίσης και στο Βόρειο και Α. Αιγαίο.
Το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, έντασης 5-6 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε ΒΒΔ και η έντασή τους θα ενισχυθεί, φτάνοντας τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 24-26 βαθμούς Κελσίου στην Ανατολική και Ν. Ελλάδα, ενώ στη Δυτική και Β. Ελλάδα θα κυμαίνονται κοντά στους 20-23 βαθμούς.
Την Κυριακή τα φαινόμενα τείνουν να περιοριστούν στη Β. Ελλάδα, το Βόρειο, Κεντρικό και Α. Αιγαίο, ενώ καλύτερες αναμένεται να είναι οι συνθήκες στα δυτικά. Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων κατά τη διάρκεια της ημέρας, στο σύνολο της χώρας. Οι άνεμοι ΒΒΔ έντασης 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση κατά 3-4 βαθμούς, στη Δυτική και Β. Ελλάδα.
Τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα στη Βόρεια και Κ. Ελλάδα, οι άνεμοι ΒΒΔ σταδιακά εξασθενούν και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, αναμένεται να φτάσει τους 22-24 βαθμούς Κελσίου.
Ήπιος προβλέπεται ο καιρός μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, χωρίς αξιόλογες νεφώσεις και η πιθανότητα για φαινόμενα είναι περιορισμένη, οι άνεμοι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.
Ενδεχόμενη μεταβολή του καιρού από τα μέσα και προς το τέλος της εβδομάδας, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Στην περιοχή της Γλυφάδας:

Άστατος καιρός το Σάββατο, με νεφώσεις και παροδικές βροχές, οι άνεμοι μεταβλητοί και το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΒΔ, έντασης 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, 18-24 βαθμοί Κελσίου.
Την Κυριακή, γενικά αίθριος καιρός, με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα, οι άνεμοι ΒΔ, έντασης έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία 17-23 βαθμοί Κελσίου.
Ήπιος αναμένεται ο καιρός στις αρχές και μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που ακολουθεί, οι άνεμοι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία σε άνοδο.
Ενδεχόμενη μεταβολή προς το τέλος της εβδομάδας, με πιθανότητα παροδικών βροχοπτώσεων και ενίσχυση των ανέμων.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Το Σάββατο αρχικά αναμένεται άστατος καιρός, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα φαίνεται να υποχωρούν από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί έντασης 5 μποφόρ, στη συνέχεια θα στραφούν σε ΒΒΔ και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία 15-24 βαθμοί Κελσίου. Γενικά αίθριος ο καιρός την Κυριακή, με διάσπαρτες νεφώσεις, οι άνεμοι ΒΒΔ ενισχυμένοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και θερμοκρασία 14-24 βαθμοί Κελσίου. Ήπιος αναμένεται να είναι ο καιρός μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που ακολουθεί, οι άνεμοι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία σε άνοδο.
Ενδεχόμενη μεταβολή προς το τέλος της εβδομάδας, με πιθανότητα για παροδικών βροχοπτώσεων και ενίσχυση των ανέμων.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 7 Οκτωβρίου 2017]

Scroll to Top