Ο καιρός της εβδομάδας στα Νότια: Σάββατο 30/09 – Παρασκευή 6/10

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου
Πτυχιούχος Φυσικός-Μετεωρολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr
Συντάκτης – Συνεργάτης της εβδομαδιαίας τοπικής ανεξάρτητης εφημερίδας «Ο Παλμός της Γλυφάδας»

Αστατος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική το Σάββατο, με διάσπαρτες νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν από το μεσημέρι και μετά, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, ΒΑ και δυτικά τμήματα του Νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί, έντασης 5-6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, από 140C έως 220C. Την Κυριακή ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι άστατος, με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχοπτώσεων. Οι άνεμοι ΒΒΑ, 5-6 και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με παροδική εξασθένηση και η θερμοκρασία στους 14-230C. Η επόμενη εβδομάδα ξεκινάει με γενικά αίθριο καιρό, τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει περιορισμένη πιθανότητα να σημειωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας την Τετάρτη στους 24-250C. Ενδεχόμενη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός προς τα τέλη της εβδομάδας, με ανέμους οι οποίοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Αρκετά αυξημένα τα επίπεδα υγρασίας.

Στην περιοχή της Γλυφάδας:

Άστατος προβλέπεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο και στην περιοχή της Γλυφάδας, με νεφώσεις κατά διαστήματα και πιθανές βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας, ιδιαίτερα την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΒΑ, έντασης 4-5 μποφόρ (παροδικά έως 6 μποφόρ), ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 180C έως 22-230C. Την υπόλοιπη βδομάδα, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί, με λίγες νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας στους 250C. Πιθανή μεταβολή του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας, με νότιους ανέμους, βροχές και καταιγίδες.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Άστατος προβλέπεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο στη Δυτική, Κεντρική, Βόρεια Ελλάδα και στο Νότιο Αιγαίο, με νεφώσεις κατά διαστήματα και τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Κύριο στοιχείο, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν τα 6-7 μποφόρ στην περιοχή του Αιγαίου, ενώ η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα θα είναι 8-210C, στην Α. Ελλάδα 12-220C, ενώ στη Δυτική και Ν. Ελλάδα 14-240C. Την Κυριακή ανάλογο αναμένεται να είναι το «σκηνικό» του καιρού, ενώ από την επόμενη εβδομάδα ο καιρός αναμένεται και πάλι άστατος, με εκδήλωση παροδικών βροχοπτώσεων, κυρίως σε τμήματα της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας τους 23-250C στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιθανή μεταβολή του καιρού, από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη συνέχεια ενδέχεται να επεκταθούν προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Σεπτεμβρίου 2017]