Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εκτός Ελληνικού έμειναν οι αερομοντελιστές

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Του Γιώργου Λαουτάρη

Ενα όμορφο χόμπι που καλλιεργείται εδώ και χρόνια στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού βρίσκεται εδώ και καιρό υπό …διωγμό.
Οι αερομοντελιστές των νοτίων προαστίων, οι λάτρεις των αιθέρων που κατασκευάζουν και συντηρούν αεροσκάφη μινιατούρες, μέχρι την προσφυγική κρίση είχαν βρει έναν ιδανικό χώρο για τη δραστηριότητά τους. Στην άνετη και εγκαταλελειμμένη πίστα τσάρτερ του παλιού αεροδρομίου έδιναν ραντεβού για να δοκιμάσουν τις πτητικές ικανότητες των μοντέλων τους και τη δεξιοτεχνία των ίδιων ως “πιλότων” με τηλεχειριστήριο. Μαζί με αυτούς, ο χώρος έπαιρνε ζωή από δεκάδες πολίτες που με ποδήλατα και τρέξιμο απολάμβαναν ένα σπάνιο στο Λεκανοπέδιο ανοιχτό χώρο.
Η χρήση του πρώην αεροδρομίου ως πρόχειρου καταυλισμού για τους πρόσφυγες όμως έκλεισε τις πύλες. Το εθνικό ζήτημα της προσφυγικής κρίσης προφανώς εκτόπισε δευτερεύουσες χρήσεις του χώρου. Όμως ακόμη και τώρα που οι όλοι πρόσφυγες εγκατέλειψαν το Ελληνικό, οι πύλες του παραμένουν κλειστές για τους αερομοντελιστές, παρά τα επανειλημμένα τους διαβήματα.
Όπως επισημαίνει ο Σπύρος Μεταλληνός από τη Βούλα, “η επιλογή συνδρομής σε μοντελοδρόμια είναι απαγορευτική για τους περισσότερους, λόγω ακριβής συνδρομής αλλά και λόγω αποστάσεων”. Και προσθέτει: “Καθημερινά περνάω περιμετρικά από το Αεροδρόμιο και βλέπω μια αχανή έκταση παραδομένη στο έλεος του θεού. Και εμείς τι ζητάμε, τίποτα άλλο από μερικά μέτρα διαδρόμου έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικότητα ξανά το όμορφο χόμπυ του αερομοντελισμού”.
Οι αερομοντελιστές απευθύνθηκαν στον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος όμως δήλωσε αναρμόδιος. “Δυστυχώς, η ιδιοκτησία ανήκει στην Ελληνικό ΑΕ και δεν έχω δυνατότητα εντολής για να σας ανοίξουν”, είπε. Και συμπλήρωσε: “Πιστεύω πως αν διαβιβάσετε το αίτημά σας στην Ελληνικόν Α.Ε. που είναι και αρμόδια για τον χώρο αυτό, θα έχετε μια υπεύθυνη απάντηση και γιατί όχι θετική έκβαση”.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Σεπτεμβρίου 2017]

Scroll to Top