Υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης το 2019 ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Του Γιώργου Λαουτάρη

Eμμέσως, πλην σαφώς, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές του 2019 ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης την προηγούμενη Κυριακή στον Παραπολιτικά FM.
Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήταν προσκεκλημένος του Βασίλη Αδαμόπουλου στο στούντιο του σταθμού, με αφορμή το φυλλάδιο απολογισμού που εξέδωσε και κυκλοφόρησε πρόσφατα σε μια συζήτηση προβολής του δημοτικού έργου. Η πρώτη ερώτηση που δέχτηκε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ήταν αν ενδιαφέρεται να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή και εκεί απάντησε κατηγορηματικά “δεν οδεύω προς την κεντρική πολιτική σκηνή”, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά συμπλήρωσε: “Η δική μου διάθεση δεν είναι να εμπλακώ με την κεντρική πολιτική σκηνή”.
Με αυτή την πληθωρική, αν και κάπως πρόωρη, εκστρατεία προσωπικής προβολής που ξεκίνησε δύο και πλέον χρόνια πριν τις δημοτικές κάλπες ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεν αφήνει αμφιβολία για τις προθέσεις του: Πλην απροόπτου θα ηγηθεί σε συνδυασμό για τη δημαρχία των 3Β ξανά.
Από πλευράς τακτικής, ο σημερινός δήμαρχος είναι οπαδός της πρόωρης …κατάληψης υψωμάτων. Θυμίζουμε ότι και κατά την προεκλογική περίοδο του 2014, είχε σπεύσει πολλούς μήνες πριν την καταληκτική ημερομηνία να ανακοινώσει σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που θα συγκροτούσαν τον κορμό του συνδυασμού του, μαζί με τις ηχηρές “μεταγραφές”. Σε αντίθεση όμως με το 2014, όταν επένδυσε στην ομάδα του, η τωρινή καμπάνια προβάλλει αποκλειστικά το δικό του πρόσωπο, αφήνοντας σε πλήρη αφάνεια τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής διοίκησης, ένα γεγονός που έχει ήδη δυσαρεστήσει και προβηματίσει πολλούς από τους συνεργάτες του. Αυτό ήταν το πνεύμα το 32σέλιδου φυλλαδίου που μοιράστηκε σε κάθε σπίτι του Δήμου την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο εξαφανίζει ακόμη και το …λογότυπο του συνδυασμού, αφήνοντας να διαφημίζεται η παρούσα περίοδος ως “ενός ανδρός αρχή”, κατά τη φράση του Θουκυδίδη

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Ιουλίου 2017]