Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Κέντρο Βούλας: Αλλαγή ρυμοτομικού και χρήσεων γης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Του Γιώργου Λαουτάρη

Mια σημαντική απόφαση για την καρδιά της Βούλας, τη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην τελευταία του συνεδρίαση. Εγκρίθηκε η μελέτη για την αλλαγή του Ρυμοτομικού Σχεδίου στην οδό Ποσειδώνος και στη Βασιλέως Παύλου, προσθέτοντας χρήσεις γης.
Σύμφωνα με την απόφαση, η οδός Ποσειδώνος θα χαρακτηριστεί πεζόδρομος αποτυπώνοντας την υφιστάμενη κατάσταση που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1990, ενώ συγκεκριμένα για τα Οικοδομικά Τετράγωνα 214 και 215 αποφασίστηκε η άρση της ασυμφωνίας μεταξύ της υφιστάμενης κατάστασης και του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου.
Επιπλέον όμως, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η ευρύτερη περιοχή της πλατείας Βούλας χρειάζεται έναν εκσυγχρονισμό ως προς της επιτρεπόμενες επαγγελματικές χρήσεις, διότι όπως ανέφερε, μια σειρά από δραστηριότητες που εξασκούνται σήμερα στη Βασιλέως Παύλου, όπως τράπεζες και γυμναστήρια, δεν προβλέπονται.
Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να οριστεί η χρήση της Γενικής Κατοικίας με εξαίρεση τα επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης, τα ξενοδοχεία (πλην ξενώνες), τα κέντρα διασκέδασης και τα πρατήρια βενζίνης. Μετά από προφορική πρόταση του Δημάρχου, προστέθηκαν στις επιτρεπόμενες χρήσεις και τα υπαίθρια πάρκινγκ.

Τι έλεγε προεκλογικά ο Δήμαρχος;

Το θέμα των χρήσεων γης στη Βούλα ήταν -να υπενθυμίσουμε- κεντρικό κατά την προεκλογική περίοδο του 2014, με τον σημερινό Δήμαρχο να αποκρούει διαρκώς τις επιθέσεις από το σύνολο των αντιπάλων του ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση του σημερινού καθεστώτος.
Για το λόγο αυτό άλλωστε, στο προεκλογικό του πρόγραμμα η ενότητα “Πολεοδομικό καθεστώς” ήταν πρώτη με το κείμενο να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θέσεις του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ήταν η “διατήρηση και αυστηρή προστασία του χαρακτήρα της κηπούπολης και της γενικής χρήσης αποκλειστικής κατοικίας για τη δημοτική ενότητα Βούλας”, αλλά και ο “περιορισμός των ήπιων και ήσυχων επαγγελματικών χρήσεων στις ζώνες που λειτουργούν σήμερα με νόμιμες άδειες, χωρίς αύξησή τους ή επέκτασή τους”.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Ιουλίου 2017]

Scroll to Top