Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Βανδαλισμός του γλυπτού Κρίση στην Αργυρούπολη. Μήνυση κατά του “πατερ Κλεομένη” από τον Γιάννη Κωνσταντάτο

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Hρθε επιτέλους η ώρα της λογοδοσίας για τον ακτιβιστή ρασοφόρο αυτοαποκαλούμενο “Κλεομένη”, ο οποίος έχει γίνει ευρέως γνωστός από τα σχεδόν παρανοϊκά βίντεο που κοινοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτά εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ορθοδοξίας μεταξύ άλλων να προξενεί φθορές σε ΑΤΜ, να φτύνει σε εισόδους γραφείων οργανισμών ή εταιρειών που θεωρεί αντιχριστιανικά, να σκίζει όποια επιγραφή θεωρεί βλάσφημη κ.ο.κ.
Όμως προ ημερών υπερέβη τα εσκαμμένα, καθώς επιτέθηκε κατά ενός δημόσιου έργου τέχνης, που βρίσκεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Πρόκειται για το γλυπτό με τίτλο “Κρίση” που δημιούργησε ο γλύπτης Τάσος Νυφαδόπουλος και το δώρισε αφιλοκερδώς στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.
Στο βίντεο που κοινοποίησε ο “πατήρ Κλεομένης” χαρακτηρίζει το έργο τέχνης “σατανιασμένο άγαλμα της νέας εποχής, μασωνικό” ενώ με ένα σφυρί καταστρέφει ένα μέρος του.
Μετά από αυτό το αποτρόπαιο γεγονός, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος κατέθεσε μήνυση εναντίον του επονομαζόμενου “Πατέρα Κλεομένη” για βανδαλισμό δημοτικής περιουσίας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 15 Ιουλίου 2017]

Scroll to Top