Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας: «Ταξίδι στη γνώση με οδηγό τ’ αστέρια»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Tο Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας πραγματοποίησε και φέτος την θεσμοθετημένη ετήσια εκδήλωσή του με τίτλο «Ταξίδι στη γνώση με οδηγό τ’ αστέρια», η οποία ήταν αφιερωμένη στα 30 χρόνια των
Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας κος Γιώργος Παπανικολάου, η δημοτική Σύμβουλος κα Βάνα Μπάρμπα, οι οποίοι απηύθυναν και σύντομο χαιρετισμό, ο δημοτικός Σύμβουλος κος Ορέστης Τσάγκλας, Διευθυντές και Υποδιευθυντές πολλών ΔΙΕΚ της Αττικής, οι υπεύθυνοι διαχείρισης Έργων Προγραμμάτων Erasmus+ της Διεύθυνσης Προγραμμάτων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κυρίες Πόπη Δάλλα και Γεωργία Φρίγκα, σπουδαστές και εκπαιδευτές του ΙΕΚ και πλήθος κόσμου.

Ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Γλυφάδας, κος Δημήτρης Σουλιώτης, παρουσίασε το όραμα και τις δραστηριότητες που υλοποίησε το ΙΕΚ κατά τη διάρκεια του έτους κατάρτισης 2016-2017, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ με κωδικό 2016-1-EL01-KA102-023003 και τίτλο «Άσκηση… στα άκρα: Κατάρτιση στην καινοτόμο μέθοδο υδροθεραπείας Halliwick, στην αντιμετώπιση παθήσεων των νυχιών και στην τέχνη του cartoon» που υλοποιήθηκε σε 4 ροές στην Ρουμανία, Ιταλία και Σλοβακία και στο οποίο συμμετείχαν 44 σπουδαστές του ΙΕΚ. Ακόμα, παρουσίασε το νέο εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους κατάρτισης σε 5 ροές με τη συμμετοχή 60 σπουδαστών στις χώρες Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Τουρκία.
Η Υποδιευθύντρια του ΙΕΚ, κα Βικτωρία Αποστόλου, εξήγησε τη σημασία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ σπουδαστές που συμμετείχαν στο υλοποιηθέν Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ παρουσίασαν μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια τους.
Το πρώτος μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με απονομή των Ευρωδιαβατηρίων Κινητικότητας (Europass) και βεβαιώσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ καθώς και επαίνων και τιμητικών διακρίσεων σε σπουδαστές.
Στο δεύτερο μέρος, σπουδαστές και εκπαιδευτές παρουσίασαν εργασίες τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι σπουδαστές της ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου με την εκπαιδεύτρια κα Βασιλική Αγγελοπούλου – μέσα από μία μικρή θεατρική παράσταση – έδωσαν στο κοινό χρήσιμες συμβουλές για την προστασία από τον ήλιο ενώ μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο και αντηλιακή κρέμα που παρασκεύασαν στο εργαστήριο της ειδικότητας. Ο εκπαιδευτής κος Κωνσταντίνος Αναγνωστέλος παρουσίασε την ειδικότητα Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου, η οποία έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος και λειτουργεί μόνο στο ΔΙΕΚ Γλυφάδας. Ο εκπαιδευτής κος Δημήτρης Προκοπίου παρουσίασε δραστηριότητες της ειδικότητας του τομέα Τουρισμού ενώ παράλληλες δράσεις αποτέλεσαν οι εκθέσεις σκίτσων των σπουδαστών της ειδικότητας Τέχνη Σκίτσου – Εικονογραφίας – Γραφικών, φωτογραφίας του εκπαιδευτή κου Δημητρίου Προκοπίου με τίτλο “Νήσος” στον ισόγειο χώρο του κτιρίου και το νυφικό μακιγιάζ, body painting και μακιγιάζ σπέσιαλ εφέ από την ειδικότητα της “Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ” με την εκπαιδεύτρια κα Λαμπρινή Παλαιοδήμου. Σπουδαστές της ειδικότητας “Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού”, με επιμέλεια της εκπαιδεύτριας κας Πανδρακλάκη Μαγδαληνής, παρουσίασαν χορευτική παράσταση ως δείγμα της εξαιρετικής τους δουλειάς.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε
με την κατανάλωση των “γλυκών δημιουργιών” από την ειδικότητα “Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής” και την ξεχωριστή performer, με την χαρακτηριστική φωνή και την αξιοσημείωτη ζωντάνια της, που μας προκάλεσε σε ένα παιχνίδι με γνωστές επιτυχίες και μας απογείωσε στο φεγγάρι, την αισθαντική TEREZA!
Την επιμέλεια παρουσίασης της εκδήλωσης είχε ο εκπαιδευτή του ΙΕΚ κος Χρήστος Ριφιώτης.

Η παραπάνω εκδήλωση έγινε με αφορμή τη διάχυση αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών σχεδίων Erasmus+ του ΙΕΚ Γλυφάδας επ’ ευκαιρία της επετείου των 30 χρόνων από την λειτουργία του θεσμού των σχεδίων Erasmus+.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Ιουλίου 2017]

Scroll to Top