Ηλιούπολη: Ανίχνευση της μαθησιακής ετοιμότητας για τη μετάβαση στην Α’ Δημοτικού

Ηλιούπολη

O Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει πρότυπες ψυχολογικές υπηρεσίες με στόχο να συνδράμει στην καλύτερη μετάβαση των νηπίων στην πρώτη Δημοτικού.
Πρόκειται για μια εξειδικευμένη ψυχολογική υπηρεσία μέσω της οποίας σε σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται η σκιαγράφηση της αναπτυξιακής ετοιμότητας των νηπίων με στόχο την αποτελεσματική συμβουλευτική των γονέων. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει συζήτηση με τους γονείς και δραστηριότητες με το νήπιο σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο. Η ανίχνευση θα καλύψει ευρύτερους τομείς της ανάπτυξης όπως αδρή και λεπτή κινητικότητα, αυτοεξυπηρέτηση, κοινωνικότητα, επικοινωνία, γνωστικές δεξιότητες κ.ά.
Η υπηρεσία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και θα λάβει χώρα σε απογευματινές ώρες. Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους ψυχολόγους στο 210.9970048 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από 4-6μμ. Η υπηρεσία προσφέρεται σε συγκεκριμένο αριθμό αιτούντων, δωρεάν ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 17 Ιουνίου 2017]