Ανεξάρτητος και με επιστολή του ο Ταξιάρχης Δήμου Αλίμου

Άλιμος

Συνέχεια στην απόφαση διαγραφής του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη έδωσε το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 17 Μαΐου. Ο διαγραμμένος δημοτικός σύμβουλος Ταξιάρχης Δήμου τοποθετήθηκε προ ημερησίας διάταξης και ανέγνωσε επιστολή ανεξαρτητοποίησης του, ως απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης «Αγαπώ τον Άλιμο» που τον διέγραψε και η οποία είχε αναγνωστεί σε προγενέστερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η επιστολή του κ. Δήμου έχει ως εξής:

«Προς: κ. Πρόεδρο Δ.Σ.
Δήμου Αλίμου Αττικής
Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Δήμου Αλίμου Αττικής
Μέλη Δημ. Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Με την επιστολή μου αυτή δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου μετά την διαγραφή μου από την παράταξη του Δημάρχου, με την οποία αναδείχτηκα σε αυτή δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 στο Δήμο μας.
Για την διαγραφή μου εκδόθηκε η από 23-4-2017 απόφαση της παράταξης. Βέβαια η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με τα όσα περιγράφονται σε αυτή.
Αλήθεια γιατί στην ανακοίνωση σας δεν λέτε ούτε για τις θέσεις με τους παχυλούς μισθούς που σας ζήτησα; Ούτε ποιοι τις κατέχουν τώρα, ούτε ποια είναι τα καθήκοντα τους και τα προσόντα τους ούτε μιλάτε για τις μελέτες τους και τις εισηγήσεις τους.
Αλήθεια γιατί σε αυτή ομιλείτε εντελώς αόριστα για «ευαίσθητα ζητήματα» για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και για δήθεν «συστάσεις»;
Επειδή πριν από την παραπάνω απόφαση δέχθηκα άμεσα και για άλλη μια φορά ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ από το Δήμαρχο αν δεν συμμορφωθώ με τις προαποφασισμένες ενέργειές του. Μάλιστα, ο δήμαρχος με παρότρυνε να παραιτηθώ ή να ανεξαρτητοποιηθώ, διότι λέει δεν ψηφίζω βάσει παραταξιακής πειθαρχίας όπως πρέπει. Αυτό ας το κρίνετε εσείς πως αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος τη θέση του δημοτικού συμβούλου της παράταξής του.
Προκύπτει λοιπόν ότι οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά . Δεν μπορώ να ακολουθώ χωρίς να μου επιτρέπεται να έχω συμμετοχή και υποστήριξη στην όλη προσπάθεια. Γιατί έτσι δεν μου επιτρέπεται να ασκήσω το ρόλο που, με την ψήφο σας, μας τάξατε όσοι μας ψηφίσατε.
Όλο αυτό το διάστημα νομίζω ότι έδωσα με το παραπάνω τον απαραίτητο χρόνο για να αλλάξουν τα πράγματα . Δυστυχώς, δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο και η στενή ηγετική σας ομάδα συνεχίζει με αδιαφανή λειτουργία τον ίδιο τρόπο λήψης των αποφάσεων.
Επειδή ουδέποτε ζήτησα ανταλλάγματα για την συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου Αλίμου
Επειδή αποκρούω ως ανυπόστατη, ψευδέστατη και αόριστη την κατηγορία ότι προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το αξίωμα τού Δημοτικού Συμβούλου για να αποσπάσω οικονομικά, υλικά και προσωπικά οφέλη, και αποτελεί μόνο την επιβεβλημένη αιτιολόγηση της απόφασης σας για την διαγραφή μου.
Επειδή ποτέ δεν εκβίασα τους συνεργάτες μου αλλά και ποτέ δεν θα επιτρέψω να με εκβιάσουν.
Επειδή ποτέ δεν συμμετείχα σε κλειστές, μικρές ομάδες για την λήψη αποφάσεων που αφορούν την τύχη του τόπου μας.
Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης από τη Δημοτική Αρχή των πολλών και διαφόρων σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο μας.
Είναι φανερή η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που μόνο αποφασίζει χωρίς διάλογο τα ήδη προαποφασισθέντα και στην πράξη λειτουργεί διεκπεραιωτικά.
Κάποιες αξίες όμως δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Μένοντας σταθερός στις αξίες και στα πιστεύω του προεκλογικού αγώνα θα συνεχίσω να δίνω το παρόν και τον αγώνα μου από τη θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου σεβόμενος τους ανθρώπους που με τοποθέτησαν Δημοτικό Σύμβουλο. Θα συμβάλλω ώστε μαζί μου να στοιχηθούν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις που επιθυμούν να προσφέρουν με ουσιαστικό και αποφασιστικό τρόπο στην νέα προσπάθεια για να έρθει η ανάπτυξη στο Δήμο μας. Από τη θέση αυτή θα συνεχίσω να εκφράζομαι δημόσια , να υποστηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ την καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω τις προτάσεις που κρίνω ουσιαστικές και να προσπαθώ για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών.
Ο ΔΗΛΩΝ
ΣΑΚΗΣ ΔΗΜΟΥ»

Να σημειωθεί ότι την επιστολή δεν άφησε αναπάντητη ο Δήμαρχος. Πήρε το λόγο και μεταξύ άλλων εξήγησε πως όταν ένας δημοτικός σύμβουλος διαγραφεί παραμένει στα δημοτικά έδρανα ως ανεξάρτητος είτε στείλει ο ίδιος επιστολή ανεξαρτητοποίησης είτε όχι. «Ανεξαρτητοποίηση ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου δεν έχει ξαναυπάρξει» ανέφερε.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Μαΐου 2017]