Βάρκιζα: Έβαλαν πρόστιμο σε… πεθαμένο ψαρά

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Πολύ αμήχανος ήταν ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας που κλήθηκε να επιβάλει πρόστιμα σε ψαράδες του Αλιευτικού Καταφυγίου Βάρκιζας, όταν έφτασε η στιγμή για έναν ιδιοκτήτη ο οποίος εξέπνευσε. Το ψυχρό καθήκον της διοίκησης υπαγόρευσε την επιβολή του συμβολικού προστίμου των 40 ευρώ, επειδή ο αποβιώσας πια ψαράς έκανε “αυθαίρετο ελλιμενισμό” στο μώλο της Βάρκιζας.
Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξήγησε ότι τα πρόστιμα αυτά, που κατά τον πρόσφατα ψηφισθέντα Κανονισμό, μπορούσαν να ανέλθουν ως το ύψος των 5.000 ευρώ, έπρεπε να επιβληθούν στο πλαίσιο του ενδελεχούς ελέγχου που πραγματοποιούν εδώ και μεγάλο διάστημα οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Βάρκιζας. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξήγησε ότι δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά είναι υποχρεωτικού χαρακτήρα για τον Δήμο, αφού τις εκθέσεις αυτοψίας τις έκαναν οι ελεγκτές.
Υπενθυμίζεται ότι οι επαγγελματίες αλιείς της Βάρκιζας πρόσφατα ξεσηκώθηκαν κατά της διοίκησης που πάλι στο πλαίσιο της επιβολής “τάξης” στο μώλο, αποφάσισε να επιβάλει για πρώτη φορά στα χρονικά τέλη ελλιμενισμού στους ψαράδες. Αυτή τη φορά δεν προσήλθαν θορυβωδώς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο η δυσαρέσκειά τους για τις εξελίξεις είναι δεδομένη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Μαΐου 2017]