Εγγραφείτε στο Newsletter μας

“Βελτιώνω την πόλη μου”: 500 ενεργοί επόπτες!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

kritikos_vasilis_antidimarxosΜπορεί να μετράει λίγους μήνες «ζωής» το.. «Βελτιώνω την πόλη μου» από το κινητό μου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης όμως όπως μας ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Κρητικός «έχουμε ήδη 250 αιτήματα, τα οποία αφορούν κυρίως θέματα καθαριότητας, πρασίνου και τεχνικών υπηρεσιών».

Πώς γίνεται η όλη διαδικασία;

«Η εφαρμογή αυτόματα παραμετροποιεί και στέλνει τα αιτήματα στην αρμόδια υπηρεσία. Ενημερώνονται άμεσα οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών αλλά και η δημοτική αρχή, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι». Το αίτημα του πολίτη από ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ μετατρέπεται σε ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ και ταυτόχρονα ενημερώνεται με ηλεκτρονικό μήνυμα για την υποβολή του η υπηρεσία και ο ίδιος. Με τον ίδιο τρόπο ειδοποιείται ο δημότης και όταν το αίτημα του έχει διεκπεραιωθεί.

Χρόνος επίλυσης; «Ο χρόνος που χρειάζεται για να λυθεί ένα ζήτημα είναι περίπου 48 ώρες. Μέχρι σήμερα από τα 250 αιτήματα έχουν διεκπεραιωθεί τα 200», μας ενημέρωσε ο κ. Κρητικός.

Καταγραφή των αιτημάτων; «Η καταγραφή γίνεται ηλεκτρονικά, συστηματοποιημένα. Ενώ σου παρέχει και το πλεονέκτημα να φιλτράρεις τα αιτήματα ανά κατηγορία ή ανά κατάσταση. Είναι ένας τρόπος να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα και στατιστικά στοιχεία. Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί πάνω στην εφαρμογή και σε συνδυασμό με το πενταψήφιο 15415 οι πολίτες αναφέρουν τα αιτήματά τους. Έχοντας πλέον και τον Κανονισμό της πόλης η γραμμή αυτή δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να προστατέψει την πόλη του και όχι να γίνει ένας μηχανισμός απόδοσης προστίμων όπως μας καταλόγισε η αντιπολίτευση όταν ήρθε το θέμα του Κανονισμού στο δημοτικό συμβούλιο».

IMG_4016Πόσο εύκολη είναι η διαχείριση του; Αξίζει να αναφέρουμε πως το πλήθος των αιτημάτων μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε ακόμα κι αν δεν έχει κάνει εγγραφή αφού το σύστημα σου παρέχει και πρόσβαση ως επισκέπτης. Και σε αυτό το σημείο ο κ. Κρητικός επισημαίνει πως «μπορεί να έχουμε δυσκολέψει λίγο την διαδικασία εγγραφής, όμως έτσι έχουμε εξασφαλίσει να μην έχουμε ψεύτικους λογαριασμούς email».

Με περηφάνια μας μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ. Κρητικός για την εφαρμογή του δήμου του… «πρόκειται για ανοιχτό κώδικα που φιλοξενείται σε server του δήμου και το δουλέψαμε σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Ομάδα. Είναι βασισμένο σε Ευρωπαϊκά Πρότυπα και το έχουν άλλες 10 πόλεις». Κλείνοντας την κουβέντα μας, μοιράστηκε μαζί μας πως «το πρόγραμμα αυτό έχει προεκτάσεις και κρύβει εκπλήξεις. Για παράδειγμα, όλες οι λάμπες θα κωδικοποιηθούν, θα χαρτογραφηθούν πολλά πράγματα με αποτέλεσμα να ειδοποιείται ο δημότης για το πότε περνάει το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης ή των σκουπιδιών σε πραγματικό χρόνο».

Πράγματι εντυπωσιακό!

Scroll to Top