Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης: «Να βγουν όλες οι διαφημιστικές πινακίδες από το σήμα της Ολυμπιακής»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δελτίο τύπου εξέδωσε στις 17 Μαΐου η «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης» και αναφέρεται στο ιστορικό τοπόσημο της Αργυρούπολης που πρόσφατα ανακαινίστηκε και φωταγωγήθηκε και αναφερόμενη σε αυτό ζητά «Να βγουν όλες οι διαφημιστικές πινακίδες από το σήμα της Ολυμπιακής». Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η τοποθέτηση 3 φωτιζόμενων διαφημιστικών πινακίδων μεγάλου μεγέθους πάνω στο πρόσφατα ανακαινισμένο σήμα της πρώην Ολυμπιακής προς τιμήν των χορηγών της ανακαίνισής του (Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ΠΟΛΚΕΟΑ & Ομίλου ΠΟΛΙΤΗ) αλλοιώνει με ακαλαίσθητο τρόπο το σήμα που αναφέρεται ως ιστορικό τοπόσημο της Αργυρούπολης.
Άλλωστε για την προστασία των ιστορικών τοποσήμων (μνημείων της παλαιότερης ή νεότερης ιστορίας ενός τόπου) προβλέπεται η απαγόρευση τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων.
Ζητούμε από τη διοίκηση να κατεβάσει άμεσα και τις τρεις διαφημιστικές πινακίδες. Εάν η μνεία των χορηγών θεωρείται σημαντική ανάγκη αυτό μπορεί γίνει διακριτικά και όχι επάνω στο τοπόσημο.
Το ότι η διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου ανακαίνισε το σήμα της Ολυμπιακής δεν της δίνει το δικαίωμα να κάνει «του κεφαλιού της». Ας απαντήσει λοιπόν επί της ουσίας στην κριτική που της ασκείται για την μετατροπή του τοπόσημου σε χώρο δωρεάν εμπορικής προβολής του ιδιώτη – χορηγού, και ας μην μετατοπίζει την ευθύνη για αυτό στον ΠΟΛΚΕΟΑ και στο δημοτικό συμβούλιο που ομόφωνα έδωσε τη συγκατάθεσή του στην ανακαίνιση όχι όμως και στην εμπορική εκμετάλλευση του σήματος».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Μαΐου 2017]

Scroll to Top