Το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Γλυφάδας απέκτησε… Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με χλοοτάπητα FIFA

Γλυφάδα

Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 απέκτησε το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Γλυφάδας. Ένα αίτημα που το επικαιροποιούσε για δεκαετίες η σχολική κοινότητα -μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί υλοποιήθηκε από τη νυν δημοτική αρχή.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ήταν ο πρώτος μάλιστα που δοκίμασε τις νέες εγκαταστάσεις καθώς δεν άντεξε τον πειρασμό. Πήρε την μπάλα και ξεκίνησε τα σουτ.
Την ολοκλήρωση των εργασιών ανακοίνωσε ο ίδιος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Από τα χρόνια που ήμουν κι εγώ μαθητής ονειρευόμασταν ένα γηπεδάκι με χορτάρι στο σχολείο μας, το 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Γλυφάδας, για να παίζουμε ποδόσφαιρο.
Μας έλεγαν όλοι ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται σε δημόσια σχολεία. Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε, αποδείξαμε όμως ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο αν έχεις μεράκι, σωστό προγραμματισμό και φυσικά μια καλή δημοτική ομάδα» είπε και συνέχισε. «Σε λίγες ημέρες παραδίδουμε στα παιδιά μας ένα γήπεδο 5×5, με τελευταίας γενιάς χλοοτάπητα, ένα από τα ελάχιστα γήπεδα στην Αττική με πιστοποίηση από τη FIFA!
Επειδή βέβαια υπάρχουν και οι μαθήτριες που δεν παίζουν ποδόσφαιρο – όπως ήταν κάποτε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Νατάσα Αργυροπούλου στο ίδιο σχολείο – θα υπάρχει στον ίδιο χώρο και γήπεδο βόλεϊ.
Σήμερα το πρωί εποπτεύσαμε το χώρο πριν τα εγκαίνια και, παρόλο που δεν ήμασταν κατάλληλα ντυμένοι, δεν χάσαμε την ευκαιρία για μερικές μπαλιές και σουτ…
Κάπως έτσι άλλη μια παιδική ανάμνηση παύει να είναι απωθημένο δικό μας και κυρίως δεν θα γίνει ποτέ απωθημένο των σημερινών και των επόμενων μαθητών!
Συνεχίζουμε τους θερινούς μήνες με παρόμοιες και άλλες παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία της Γλυφάδας μας».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 13 Μαΐου 2017]