Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Χρόνια και ίδια τα προβλήματα των δημοτικών παιδικών σταθμών σε Ελληνικό – Αργυρούπολη

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Tι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 3 Μαΐου. Το θέμα πρότεινε και εισήγαγε ο κ. Λιάπης, εκπροσωπώντας τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο. Η διοίκηση το έκανε αποδεκτό και το ενέταξε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης κατατάσσοντας το πρώτο. Για τους παιδικούς σταθμούς τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις με αποτέλεσμα να γίνει μια διαλογική συζήτηση. Συζήτηση μόνο, που δεν έβγαλε στη συνέχεια κάποια συγκεκριμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι τοποθετήσεις

Ο κ. Λιάπης τόνισε ότι εκκρεμεί συνάντηση με αντιπροσωπεία από τους Παιδικούς Σταθμούς και τη Διοίκηση στο αρμόδιο Υπουργείο για να ασκηθούν πιέσεις. Ανέφερε πως το προηγούμενο διάστημα ως παράταξη έκαναν μια περιοδεία και κατέγραψαν αναλυτικά τα προβλήματα των παιδικών σταθμών. Κυριότερο πρόβλημα ήταν το δυναμικό τους, που χαρακτηρίστηκε ελλιπές αριθμητικά. «45% του δυναμικού είναι στον αέρα. Χωρίς αυτούς τους εργαζόμενους δε θα μπορούν να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί», είπε.
Από τη Δημοτική Συνεργασία, ο κ. Μαραγκός ζήτησε να παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Τόνισε δε ότι η λύση είναι να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση, επαρκές προσωπικό, να πληρώνονται οι θέσεις πρώτα των δημοτικών παιδικών σταθμών και μετά των ιδιωτικών.
Ο κ. Νάσος Σπυρόπουλος, επικεφαλής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος, τόνισε ότι συνήθως με αυτές τις συζητήσεις «μένουμε στα ευχολόγια» και ζήτησε να πει ο Δήμος τι σκέφτεται στην πράξη να κάνει.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σαραφίδης και Μηνόπουλος εξέθεσαν τις απόψεις από πλευράς διοίκησης. Ο πρώτος έκανε αναφορά μεταξύ άλλων στην μη κινητοποίηση του κόσμου εν αντιθέσει με τους παλιότερους αγανακτισμένους. Απαντώντας έτσι σε όσους τόνισαν να γίνουν κινητοποιήσεις για να ασκηθούν πιέσεις.
Ο κ. Μηνόπουλος έκανε μνεία στη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου. «Έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα οι παιδικοί σταθμοί να μην γίνουν πάρκινγκ παιδιών. Εκπονούνται προγράμματα πρωτοποριακά που διδάσκουν στα παιδιά μας από τόσο μικρή ηλικία τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμα μας». Κλείνοντας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Δήμος σήμερα καλείται να πληρώσει πρόστιμο για παιδιά – περίπου 11- που είχαν πιστοποιηθεί, αλλά δεν πηγαίνανε στον παιδικό σταθμό και δεν υπάρχουν υπογραφές.
Να θυμίσουμε ότι όταν βρέθηκε ο Δήμος σε δύσκολη θέση για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών έχοντας απλήρωτους τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου από χρήματα που δεν είχαν αποδοθεί στο Δήμο (ΕΣΠΑ), η νυν δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος σήκωσε το βάρος της ευθύνης και με εντέλλεσθε οι άνθρωποι αυτοί εντάχθηκαν στην μισθοδοσία του Δήμου και εξασφαλίστηκε η άρτια λειτουργία των παιδικών σταθμών.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Μαΐου 2017]

Scroll to Top