Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου: Συχνές Αλλεργικές Παθήσεις-Άσθμα και Ρινίτιδα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου διοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα: «Συχνές Αλλεργικές Παθήσεις-Άσθμα και Ρινίτιδα
τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι περιβάλλουν το παιδί»

Oμιλήτρια της Ημερίδας ήταν η Παιδίατρος–Αλλεργιολόγος, Βασιλική Γέμου-Εngesaeth MD. PhD. UiO, UoA, MHA UiO, Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κα Β. Γέμου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της επισήμανε το αυξανόμενο ποσοστό των περιστατικών άσθματος σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και τις αιτίες που το προκαλούν, συμπληρώνοντας ποια είναι τα συμπτώματα, πως γίνεται η διάγνωση και ακολούθως η θεραπεία.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κος Ιωάννης Μαριόλης, αφού πρώτα ευχαρίστησε την ομιλήτρια κα Β. Γέμου, τόνισε ότι η συμβολή της είναι πολύ σημαντική για την ενημέρωση των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού και ότι θα ακολουθήσει μια διαρκής συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, τους ευχαρίστησε για την άμεση και μεγάλη ανταπόκρισή τους, ενώ δεσμεύτηκε για την επανάληψη της Ημερίδα αυτής και σε άλλο Παιδικό Σταθμό.
Ο Πρόεδρος κος Ιωάννης Μαριόλης, τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στην στήριξη των παιδιών στα πρώτα τους βήματα, καθώς και των οικογενειών τους, εφαρμόζοντας πρωτοποριακά προγράμματα όπως «Βήματα για τη ζωή», ενημερώσεις και άλλα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται ήδη στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου.
Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα καταιγισμό ερωτήσεων των παρευρισκομένων προς την κα Γέμου, η οποία με εξαιρετικό αλλά και απλό τρόπο κατάφερε να λύσει απορίες και κατευνάσει ανησυχίες.

° (από αριστερά προς τα δεξιά): Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΔΠΣΑ, κα Θεοδώρα Δανοχρήστου, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, κ. Ιωάννης Μαριόλης, η ομιλήτρια κα Βασιλική Γέμου-Εngesaeth, η υποδιευθύντρια κα Ευαγγελή Μπουρλιού, η υπάλληλος γραμματείας κα Σμαρώ Μιτζέλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτριος Γιαννακόπουλος.
° (από αριστερά προς τα δεξιά): Η υποδιευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, κα Ευαγγελή Μπουρλιού, η ομιλήτρια κα Βασιλική Γέμου-Εngesaeth και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, κ. Ιωάννης Μαριόλης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 15 Απριλίου 2017]

Scroll to Top