Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Επισκευάζονται όλες οι παιδικές χαρές της Ηλιούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Oλοκληρώνεται ο στόχος της Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης για την συντήρηση και πιστοποίηση όλων των Παιδικών Χαρών του Δήμου. Ήδη ανακαινίστηκαν και συντηρήθηκαν 21 από τις 31 συνολικά Παιδικές Χαρές που βρίσκονται στην ευθύνη του Δήμου.
Το πρόγραμμα ανακαίνισης και πιστοποίησης των Παιδικών Χαρών εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου για φιλικές και ασφαλείς γειτονιές.
Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία υπαίθριων δημόσιων χώρων, που θα προσελκύουν και θα παρακινούν τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους, να κινηθούν και να συναντήσουν τους συμπολίτες τους.
Πρώτη προτεραιότητα αποτελούν τα παιδιά. Η Δημοτική αρχή καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια να βγουν τα παιδιά από τα διαμερίσματα, να ασκηθούν, να συναντήσουν τους φίλους τους, να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, να παίξουν αμέριμνα. Αμέριμνα σημαίνει με ασφάλεια.
Σε όλες τις Παιδικές Χαρές της Ηλιούπολης αντικαθίστανται όλα τα φθαρμένα όργανα με άλλα σύγχρονων προδιαγραφών ασφάλειας και παιδαγωγικής.
Διαμορφώνονται οι χώροι έτσι ώστε να είναι ασφαλείς και λειτουργικοί. Αντικαθίστανται τα επικίνδυνα υλικά με νέα ασφαλούς χρήσης.
Έτσι, προχωράει το πρόγραμμα πιστοποίησης των Παιδικών Χαρών ώστε τα παιδιά μας να κινούνται μέσα σ’ αυτές με ασφάλεια και οι γονείς να νιώθουν ήσυχοι για το παιχνίδι και τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών τους.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Απριλίου 2017]

Scroll to Top