Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Σε λειτουργία ο τεχνητός νεφρός στο Ασκληπιείο

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

• Μετά από χορηγία του Θανάση Μαρτίνου
• Έργα διαφάνειας και εκσυγχρονισμού στο νοσοκομείο της Βούλας

Tην πλήρη επανέναρξη λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από 3 Απριλίου 2017 ανακοίνωσε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας, Θεόδωρος Ρούπας.
Στη Μονάδα ολοκληρώθηκαν τα έργα ριζικής ανακαίνισης και ταυτόχρονης εγκατάστασης νέου συστήματος επεξεργασίας νερού, με την ευγενική χορηγία της «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ», που εκπροσωπείται από τον Αθανάσιο Μαρτίνο, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας, αποδίδοντας συνολικά δέκα οκτώ σύγχρονες θέσεις αιμοκάθαρσης. πλέον λειτουργούν ταυτόχρονα δύο μονάδες αιμοκάθαρσης, μαζί με την παλιά που επίσης ανακαινίστηκε.


Σήμερα εξυπηρετούνται σε μόνιμη βάση 27 ασθενείς, έναν αριθμό που η διοίκηση του νοσοκομείου ευελπιστεί να διπλασιάσει εντός του τρέχοντος μήνα. Παράλληλα φυσικά η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού διατίθεται για τους ασθενείς σε έκτακτα περιστατικά, που συνιστούν και το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου της.
Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του Ασκληπιείου προχώρησε σε δύο πρωτοβουλίες διαφάνειας και εκσυγχρονισμού που έλειπαν. Όπως είπε στον “Παλμό” ο Θεόδωρος Ρούπας, ξεκίνησε πρώτον, η ηλεκτρονική παραγγελία των υλικών, “από το χειρουργείο στην αποθήκη”, ένα σύστημα αυτονόητο για άλλα νοσοκομεία αλλά άγνωστο στη Βούλα μέχρι σήμερα, που πάλευε στο …χαρτοβασίλειο. Και δεύτερον, τα Εξωτερικά Ιατρεία (επιτέλους) απαλλάχθηκαν από τις χειρόγραφες καρτέλες των ασθενών, καταχωρώντας τα στοιχεία τους σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων.
Τέλος, πολύ θετική είδηση αποτελεί το γεγονός ότι από τον Δεκέμβριο οι κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αυξήθηκαν από 9 σε 12.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Απριλίου 2017]

Scroll to Top