Συναυλία προς τιμήν του Μεγάλου Συνθέτη Μάριου Τόκα διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Γλυφάδας

Άλιμος Γλυφάδα

2.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Mε ένα σύντομο βίντεο από τη ζωή, τα έργα και τις συνεντεύξεις του μεγάλου συνθέτη Μάριου Τόκα, ξεκίνησε η συναυλία που διοργάνωσε προς τιμήν του ο Ροταριανός Όμιλος Γλυφάδας. Σπουδαίοι καλλιτέχνες, με καταπληκτικές μελωδικές φωνές ερμήνευσαν τραγούδια του μεγάλου συνθέτη και έκαναν τους παριστάμενους να σιγοτραγουδούν μαζί τους για δύο περίπου ώρες. Τα τραγούδια είχαν τον κυρίαρχο λόγο στη συναυλία. Τα λόγια περίττευαν. Άλλωστε όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες εξήραν το έργο που έχει αφήσει ο Μάριος Τόκας και τόνισαν πως μιλάει από μόνο του. Εκείνοι αρκέστηκαν στο να συμπληρώσουν και να τονίσουν το πόσο σπουδαίος άνθρωπος ήταν. Τα θερμά λόγια άκουσε από κοντά η σύζυγος του Μάριου Τόκα, Αμαλία.
Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Γλυφάδας Γιώργος Παράβαλος εκπροσωπώντας τα μέλη του Ρ.Ο.Γ. ευχαρίστησε όλους για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους – καλλιτέχνες και ορχήστρα – και όλους όσοι ήταν αρωγοί στο να γίνει αυτή η συναυλία πραγματικότητα. Σε έναν προς έναν έστειλε και δια μικροφώνου ευχαριστίες καθώς ο σκοπός της συναυλίας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν στα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας Πειραιά. 2.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν από την κ. Αμαλία Τόκα στην διευθύντρια του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος κ. Αναστασία Κατσιλιέρη. Τιμητικές πλακέτες όμως δόθηκαν και στον υπεύθυνο της Ελληνογαλλικής Σχολής Δελασάλ στον Άλιμο που διέθεσαν αφιλοκερδώς το θέατρο του σχολείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη βραδιά προλόγισε ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος και την παρουσίαση έκανε ο Κώστας Βενετσάνος. Μεταξύ άλλων τραγούδησαν οι: Κωνσταντίνα, Λένα Αλκαίου, Νάντια Καραγιάννη, Θεόδωρος Αντωνίου, Κική Γιαμπουρά, Τζίνα Καλομοίρη, Νίκος Καραγιάννης, Παύλος Καρποδίνης, Έλενα Μιχαήλ, Θανάσης Παπαβασιλείου, Δώρα Πρίφτη. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Έντεχνης Ορχήστρας Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής. Τη μουσική Διεύθυνση είχε ο Γιώργος Γκαβογιάννης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Απριλίου 2017]