Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη: Στα δικαστήρια η υπόθεση της Υδρούσας

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρεται η αντιπαράθεση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες της νήσου Υδρούσα, απέναντι από τη Βούλα και τους επιχειρηματίες που ανέλαβαν την αξιοποίηση του νησιού.
Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 ξεκινά στο Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση αδειοδότησης των εγκαταστάσεων στην Υδρούσα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και πρώην γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που είχε ως αντικείμενο την ποινική διερεύνηση πράξεων και παραλείψεων διοικητικών οργάνων διαφόρων φορέων και υπηρεσιών στην προσπάθεια αξιοποίησης με κάθε τρόπο και μέσο της Υδρούσας. Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρηματίες παρουσίαζαν άδειες για τις δραστηριότητές τους, οι οποίες προβλημάτιζαν ιδιαίτερα τις δημοτικές υπηρεσίες που προσπάθησαν να σταματήσουν τα έργα αξιοποίησης. Το κατηγορητήριο παραπέμπει 5 πρόσωπα, ενώ ο Δήμος αποφάσισε να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε να ορίσει τον δικηγόρο του Δήμου, Αναστάσιο Ρήγα ως πληρεξούσιο, για να ζητήσει να κηρυχθούν οι κατηγορούμενοι ένοχοι, να αποκαταστήσουν το περιβάλλον και να υποχρεωθεί έκαστος κατηγορούμενος να καταβάλει στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το ποσό των 44 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Ένα μήνα σχεδόν αργότερα, στις 4 Μαΐου 2017, το 5ο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εξετάσει την προσφυγή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά της απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ να ακυρώσει τη σφράγιση της επιχείρησης που νοίκιαζε ομπρέλες και ξαπλώστρες στην Υδρούσα.
“Σύντομα θα έχουμε ξεκάθαρη άποψη για το νομικό καθεστώς στο νησί” δήλωσε σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Βέβαια, με τους ρυθμούς απόδοσης δικαιοσύνης, είναι πραγματικά αμφίβολο το αν θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το καλοκαίρι που έρχεται, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις των φερόμενων ως ιδιοκτητών και των επιχειρηματιών.
Σημειωτέον, ότι οι επιχειρηματίες της Υδρούσας έχουν από τον Αύγουστο του 2015, όταν ξεκίνησε η αντιπαράθεση, καταθέσει αγωγή εναντίον του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, για τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ζητώντας του 300.000 ευρώ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Απριλίου 2017]