Στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη η ειδική πρόταση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του δημοτικού συμπαραστάτη Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζή

Ηλιούπολη

Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους ΟΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις του Δικτύου σχετικά με τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νομικού πλαισίου, που θα διευκολύνουν τη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους ΟΤΑ για το οποίο ο Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γαβριήλ Αραμπατζής ενημέρωσε την Υπουργό για την ειδική πρόταση που έχει καταθέσει, η οποία αφορά τον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των οργανισμών, με στόχο τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και εν γένει των συναλλαγών μεταξύ πολιτών και υπηρεσιών. Επίσης οι συμπαραστάτες τόνισαν στην Υπουργό ότι ο θεσμός του συμπαραστάτη αποτελεί ένα φυσικό σύμμαχο για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Η Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τα οποία διαχειρίζονται οι Συμπαραστάτες, καθώς και για τις θεσμικές προτάσεις των Συμπαραστατών.
Στη συνάντηση του έλαβαν μέρος οι δημοτικοί συμπαραστάτες Γαβριήλ Αραμπατζής Δήμου Ηλιούπολης, Ευάγγελος Μιχάλης Δήμου Σαρωνικού, Κατερίνα Τσιομπάνου Δήμου Κοζάνης, Δημήτριος Πετράς Δήμου Περάματος και οι Περιφερειακοί Συμπαραστάτες Βασίλειος Σωτηρόπουλος Αττικής , Φίλιππος Τριομμάτης Νοτίου Αιγαίου και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 25 Μαρτίου 2017]3