Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ερώτημα στη Βουλή για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Βούλας και Βάρης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με ερώτηση που κατέθεσε στις 15 Μαρτίου η Βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, Εύη Χριστοφιλοπούλου απευθυνόμενη στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη φέρνει το θέμα της συγχώνευσης των τριών αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο Κοινοβούλιο και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται με έξοδα ενοικίου για το Αστυνομικό τμήμα Βούλας». Η ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου είναι η εξής: «Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών που έχει παρουσιαστεί, τα Αστυνομικά Τμήματα Βούλας και Βάρης πρόκειται να καταργηθούν και να συγχωνευθούν με το Αστυνομικό Τμήμα Βουλιαγμένης.
Η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας, προϋποθέτουν ισχυρή αστυνομική παρουσία. Τα Αστυνομικά Τμήματα Βούλας και Βάρης αποτελούν κέντρο αναφοράς για τα μέτρα προληπτικής προστασίας των πολιτών.
Ένας μεγάλος αριθμός των Αστυνομικών Τμημάτων ανά τη χώρα επιβαρύνεται με έξοδα ενοικίων καθώς τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Α.Τ. είναι ιδιωτικά . Στην περίπτωση του Αστυνομικού Τμήματος Βούλας, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το τμήμα είναι δημοτικό και παραχωρείται δωρεάν στην Αστυνομία.
Επειδή οι απομακρύνσεις των Αστυνομικών Τμημάτων Βούλας και Βάρης θα έχουν προφανείς αρνητικές συνέπειες για την εμπέδωση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας για το σύνολο των κατοίκων όλου του Δήμου.
Επειδή το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται με έξοδα ενοικίου για το Αστυνομικό τμήμα Βούλας, ερωτάστε:
Προτίθεστε να διατηρήσετε τα Α.Τ. Βούλας και Βάρης;
Η ερωτώσα βουλευτής
Εύη Χριστοφιλοπούλου»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Μαρτίου 2017]

Scroll to Top