Νέα προγράμματα άθλησης στο Δήμο Γλυφάδας

Γλυφάδα

Aνανεωμένα και εμπλουτισμένα προγράμματα άθλησης προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας στις ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του. Τα προγράμματα αφορούν όλες τις ηλικίες και παρέχονται με σταθερά χαμηλή τιμολογιακή πολιτική, λαμβανομένης υπόψη της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για όλους.
Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, με εξειδικευμένο γυμναστή Ειδικής Φυσικής Αγωγής. Παράλληλα, ο Δήμος Γλυφάδας προσφέρει δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματα του Δήμου σε παιδιά και νέους από 6 έως 18 ετών, που οι οικογένειες τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και υποτροφίες συμμετοχής σε όλα τα αθλήματα, σε συνεργασία με τους Συλλόγους του Δήμου μας, σε παιδιά και νέους από 6 έως 18 ετών.
Μία ακόμα καινοτομία είναι η κάρτα του αθλητή, η οποία συνοδεύεται με εκπτώσεις και προσφορές για αγορές σε καταστήματα της πόλης, εκπτώσεις σε διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα, δωρεάν διενέργεια ανάλυσης κίνησης (πελματογράφημα) στο κατάστημα Runner Store και δωρεάν συμμετοχή στην δρομική ομάδα Glyfada Running Team, την οποία προπονεί η κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ 5000μ. Μαρία Πρωτόπαππα.
«Ο αθλητισμός συμβάλλει στην αρμονική ανάπτυξη του σώματος, στην ψυχική και πνευματική υγεία, αλλά και στην καλλιέργεια της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και συμπλήρωσε: «Είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα στους πολίτες – και δη στις νεότερες γενιές – και να τους παρέχουμε πρόσβαση σε ασφαλείς και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, σε προγράμματα άθλησης που να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα και ευκαιρίες για άθληση και εξάσκηση. Ανταποκρινόμαστε στο χρέος αυτό με αίσθημα ευθύνης και διαρκώς εμπλουτίζουμε τα προγράμματά μας και αναβαθμίζουμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις».
Ο τομεάρχης αθλητισμού του Δήμου, Περικλής Δορκοφίκης, υπογράμμισε ότι «κάθε οργανωμένη κοινωνία οφείλει να δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της να αθληθούν μέσα από αθλητικά προγράμματα και δραστηριότητες. Δραστηριότητες για όλες και για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, την ικανότητά τους και τα επίπεδα σωματικής άσκησης. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σαν δημοτική αρχή τα τελευταία 2,5 χρόνια, αναβαθμίζοντας και εμπλουτίζοντας τα αθλητικά προγράμματα προς τους δημότες.»
«Ο Δήμος Γλυφάδας στηρίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, δύο από τους βασικούς πυλώνες ενίσχυσης της κοινωνίας που δοκιμάζεται», δήλωσε η αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ, Μαρία Παπάζογλου. «Σε μια εποχή ισοπέδωσης κάθε είδους κοινωνικής παροχής, το ΚΑΠΠΑ Γλυφάδας εμπλουτίζει τις δραστηριότητές του και προσφέρει στους πολίτες αθλητικά προγράμματα σε άρτιες και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Μαρτίου 2017]