Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γλυφάδα: «Κόκκινο» στα… ατυχήματα. Μπαίνει φανάρι σε κεντρικά σημεία της πόλης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Καίρια σημεία της πόλης, πολυσύχναστα ή κοντά σε σχολεία με συχνές διελεύσεις μαθητών έχουν μείνει με ελλιπή σήμανση και σηματοδότηση. Η δημοτική αρχή της Γλυφάδας προσπαθώντας να βελτιώσει την καθημερινότητα και να ενισχύσει τις υποδομές αλλά και την ασφαλή μετάβαση και κίνηση στους δρόμους απευθύνθηκε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι εγκαταστάσεις νέων φωτεινών σηματοδοτών.
Τρία σημεία έχουν ήδη δρομολογηθεί και αυτά είναι:
– Αγ. Νικολάου και Σ. Καράγιωργα (φανάρι για πεζούς)
– Λ. Ποσειδώνος και Λιούγκα, ύψος παραλιακής (φανάρι για πεζούς).
– Αγ. Νικολάου και Ζέρβα (φανάρι για κυκλοφορία αυτοκινήτων καθώς υπάρχει ήδη φανάρι για πεζούς).
Με εισήγηση του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας του Δήμου Γλυφάδας Μάριου Κασσέρη το δημοτικό συμβούλιο της πόλης κλήθηκε να λάβει απόφαση για την «νέα εγκατάσταση και μελέτη φωτεινής σηματοδότησης για διάβαση πεζών στην οδό Σάκη Καράγιωργα και Αγ. Νικολάου στο Δήμο Γλυφάδας».
«Ο Δήμος αιτήθηκε την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και υπέβαλε στη Δ/νση Οδικών Υποδομών του Υπ. Υποδομών τοπογραφικές αποτυπώσεις των κόμβων. Η Δ/νση Οδικών Υποδομών του Υπ. Υποδομών ενημέρωσε το Δήμο ότι έχει εκπονήσει σχετική μελέτη για το κόμβο Σ. Καράγιωργα και Αγ. Νικολάου και την απέστειλε στο Δήμο.
Η μελέτη περιλαμβάνει σχέδιο εγκατάστασης, τεχνική έκθεση, πίνακα ενδιάμεσων χρόνων και πρόγραμμα λειτουργίας» ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος κ. Κασσέρης ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει και να λάβει τη σχετική απόφαση.
Μιλώντας στον «Π» εξήγησε ότι με αυτή την ενέργεια κατάφερε να «πολεμήσει» τη γραφειοκρατία καθώς το Υπουργείο απάντησε πιο άμεσα.
Εκτός των τριών σημείων, η δημοτική αρχή έχει κάνει αντίστοιχες ενέργειες και έχει δρομολογήσει την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στα εξής:
– Κύπρου και Λαμπράκη,
– Κύπρου και Ζέρβα,
– Θράκης και Γούναρη (από Γούναρη προς Παπανδρέου).
Τέλος έχει ζητηθεί η διεύρυνση της λωρίδας που βρίσκεται στη συμβουλή των οδών Ποσειδώνος με Λαμπράκη στο ρεύμα από Βούλα για Γλυφάδα (Διαδ. Παύλου) καθώς η κίνηση των οχημάτων είναι αυξημένη και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες καταλαμβάνουν τα οχήματα πολύ περισσότερο χώρο κλείνοντας ουσιαστικά τις παράπλευρες λωρίδες κυκλοφορίας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Μαρτίου 2017]

Scroll to Top