Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με νέο πυροσβεστικό όχημα άμεσης επέμβασης… η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Mε την αγορά ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος άμεσης επέμβασης ενισχύεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Το νέο ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα έχει τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης και μεταφοράς 800 λίτρων νερού, στην εστία της φωτιάς.
Το όχημα θα βρίσκεται σε επιφυλακή επί 24ωρης βάσης κατά την αντιπυρική περίοδο και επανδρωμένο με προσωπικό, που έχει εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί, επίσημα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης κατά τους χειμερινούς μήνες το όχημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια κ.α.
Θωρακίζουμε το βουνό μας με την αγορά ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος. Κάνουμε πράξη ένα όνειρο δεκαετιών που είχαν όλοι όσοι αγαπούν το βουνό μας.
Η δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου: «Μετά από πολλά χρόνια ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αποκτά το πρώτο του πυροσβεστικό όχημα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από την Πολιτική Προστασία του δήμου σε καθήκοντα δασοπυρόσβεσης. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου δώσαμε βάση στην δημιουργία ισχυρής και εκπαιδευμένης ομάδας Πολιτικής Προστασίας που συνεπικουρείται από την ομάδα εθελοντών του δήμου που ιδρύσαμε το 2015.
Με την δημιουργία ειδικής ομάδας δασοπυρόσβεσης, την επισκευή και επαναλειτουργία 200 κανονιών νερού στο βουνό μας, την κατασκευή πυροφυλακίου, την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου συστήματος επικοινωνίας και τώρα με την αγορά του πυροσβεστικού οχήματος, θωρακίζουμε το περιαστικό μας δάσος από εμπρηστικές ενέργειες και πυρκαγιές. Η αναγέννηση της πόλης συνεχίζεται».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Μαρτίου 2017]

Scroll to Top