Χωρίς 3ο Λύκειο θα μείνει τελικά η Βούλα

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Μια δήλωση …βόμβα έκανε την Τετάρτη ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Το πολυαναμενόμενο “3ο Γυμνάσιο Λύκειο Βούλας” το οποίο έχει ήδη λάβει το όνομα “Μικρά Ασία”, ενώ έχουν απονεμηθεί και βραβεία στον ΣΑΑΚ Βούλας για την παραχώρηση του οικοπέδου στον Δήμο, θα στεγάσει τελικώς ένα Δημοτικό και ένα Γυμνάσιο.
Ο Δήμαρχος απέδωσε την αλλαγή αυτή στις “επικαιροποιημένες εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής”, που επιβάλλουν την άμεση δημιουργία Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου αλλά όχι την ίδρυση του 3ου Λυκείου Βούλας, που μπορεί να περιμένει.
Στην ίδια συνεδρίαση έγινε γνωστό μετά από ερώτηση του Δημήτρη Δαβάκη προς τον δήμαρχο, ότι το εν λόγω οικόπεδο μίκρυνε κατά 1,3 στρέμματα με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου που απέδωσε ένα κομμάτι της έκτασης σε ιδιώτες που έγειραν ζήτημα χρησικτησίας.
Η ερώτηση όμως του Δημήτρη Δαβάκη αποκάλυψε και άλλη μία πλευρά του ζητήματος: Το γεγονός δηλαδή ότι η δωρεά του ΣΑΑΚ προς τον Δήμο μετέφερε στο δημόσιο ταμείο και το κόστος της δικαστικής αυτής διένεξης. Όπως παραδέχτηκε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, όρος της δωρεάς ήταν να αναλάβει ο δήμος εξ ολοκλήρου τα έξοδα μεταβίβασης αλλά και τα δικαστικά έξοδα που συνόδευαν την έκταση. Προϋπολογισμένο κονδύλι για τη μεταβίβαση του οικοπέδου αυτού ήταν 200.000 ευρώ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Μαρτίου 2017]