Ετήσιος Χορός και Κοπή Αγιοβασιλόπιτας για το Σύλλογο Κρητών Αλίμου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

Άλιμος

Για άλλη μία χρονιά, ο Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», διοργάνωσε τον Ετήσιο Χορό – Κοπή Αγιοβασιλόπιτας στις 10/2/2017,στο Κρητικό Κέντρο «ΟΜΑΛΟΣ».
Η βραδιά ήταν γεμάτη χαρά, συγκίνηση και περηφάνια, ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί, με τις φωνές των Μανωλιούδη-Χαλκιαδάκη. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε το κρητικό πιλάφι με γίδα, από την εξαιρετική κουζίνα του Αντώνη Μπαντουράκη, τσικουδιά, κρασί.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κλέα Μανωλαράκη και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.
Η Πρόεδρος αφιέρωσε το κομμάτι του Συλλόγου «στα νέα παιδιά της Κρήτης, που ξενιτεύτηκαν, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη σε άλλους τόπους μακρινούς, με την ευχή να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα, να δουλέψουν και να δημιουργήσουν εδώ, στα άγια χώματά μας», ενώ απένειμε τιμητική πλακέτα στον π. Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Γιάννη Ανδριανάκη.
Με απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό, στον κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ Πρόεδρο του Συλλόγου, επί σειρά ετών για την πολυετή προσφορά του προς το Σύλλογό μας και την Κρητική παράδοση.
Στου Ψηλορείτη την κορφή, στέκω κι ανιστορούμαι… κι αν είν΄ τα όρη σύνορα, οι αετοί τα σπούνε!
Η ομάδα Ριζίτικου Τραγουδιού «ΑΙΓΑΓΡΟΣ» μας καλωσόρισε με το ριζίτικο «Νάχα περβόλιν όμορφο, μέσα να σας εβάλω, να τρώτε μήλα τση μηλιάς…», με τις φωνές των Γιάννη Ανδριανάκη και Γιάννη Καρπουζάκη.
Το χορό ξεκίνησαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου μας, παιδικό και ενηλίκων, που δίδαξε ο χοροδιδάσκαλος Μωραΐτης Γρηγόρης. Τα κοπέλια και οι κοπελιές, έδειξαν με τη χάρη και λεβεντιά τους, την ψυχή της Κρήτης! Ο Συρτός, ο μαλεβιζώτης και το πεντοζάλι, ξεσήκωσαν τους καλεσμένους μας. Τα συγκροτήματα καταχειροκροτήθηκαν και το γλέντι μας ξεκίνησε και συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα, με αμείωτο κέφι.


Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλίμου, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλίμου, ο π. Υπουργός Μ. Καρχιμάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο π. Δήμαρχος Θάνος Ορφανός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων, αντιπροσωπείες Κρητικών Σωματείων των Δήμων Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Πεντέλης και Σαλαμίνας, Κρήτες καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου.
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, να βλέπεις μια πίστα γεμάτη από νέους, να χορεύουν με κέφι και ζωντάνια τους παραδοσιακούς Κρητικούς Χορούς. Αυτές είναι οι στιγμές που λες με σιγουριά μέσα σου «Συνεχίζουμε. Αυτός ο τόπος θα συνεχίσει την παράδοσή του. Δεν έχει να φοβάται τίποτα». Ο χορός και το γλέντι, συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Για το Δ. Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μανωλαράκη Κλέα
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σολιδάκη Μαρία

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Φεβρουαρίου 2017]