Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου: Ψήφισαν ΟΧΙ στη ΜΠΕ της ΦΑΜΑΡ

Άλιμος

• Ετοιμάζουν ασφαλιστικά μέτρα από πλευράς Δήμου

Ομόφωνα καταψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου την «Γνωμοδότηση σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας ΦΑΜΑΡΑ.Β.Ε. στο Δήμο Αλίμου με τίτλο έργου «Εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίαςφαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων». Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 25ης Ιανουαρίου – ύστερα από μια αναβολή αφού στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αποσύρθηκε από τα θέματα ημερήσιας διάταξης.
Η Αντιδήμαρχος Αναστασία Σιμητροπούλου ενημέρωσε σχετικά τους συμβούλους και τόνισε ότι «από το φάκελο προκύπτει ότι η άδεια λειτουργίαςτης εταιρείας είχε πενταετή διάρκεια. Ήταν από το 1979, συνεπώς έχει λήξει. Επίσης, βάσει του ΓΠΣ που ψηφίστηκε το 1989, η περιοχή είναι γενικής κατοικίας». Στη συνέχεια εξήγησε ότι η εταιρεία βασίζεται στο Ν. 3325/05 όπου αναφέρεται ότι εφόσον υπάρχει λειτουργία θα μπορούσε να εξακολουθεί να λειτουργεί, όμως η Αντιδήμαρχος τόνισε ξανά ότι ούτε θέμα άδειας υπήρχε, ούτε παράτασης.
Η διοίκηση του Δήμου πρότεινε μαζί με την ψήφιση για την έγκριση της ΜΠΕ να συζητηθούν και οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος. «Η θέση μας είναι ξεκάθαρα. Με τις δικαστικές μας ενέργειες θα προβούμε κατά της ενέργειας αυτής».
Έτσι προτάθηκε και η «Νομική αντιμετώπιση του θέματος που αφορά τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε. στο Δήμο Αλίμου με τίτλο έργου «Εργοστάσιο παραγωγής καισυσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων». Ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη και ορισμός αμοιβής του».
Από τη διοίκηση προτάθηκε το δικηγορικό γραφείο «Φιλοθεήδης και συνεργάτες», οι οποίοι θα αναλάβουν τη σύνταξη, κατάθεση και εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και θα αμοιφθούν με 3.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Ο Θάνος Ορφανός σύντομα και περιεκτικά τάχθηκε υπερ της μη λειτουργίας του εργοστασίου «εφόσον ισχύουν όσα μας είπε η κ. Σιμητροπούλου». «Είμαστε κάθετοι για το θέμα του εργοστασίου. Για τις άλλες υπηρεσίες όπως κατάστημα, γραφεία δεν έχουμε αντίρρηση. Το ψηφίζουμε όπως το αναφέρετε», είπε.
Η κ. Αρμάου εστίασε στο νομικό κομμάτι. Συμφώνησε ότι χρειάζεται εξειδίκευση από το γραφείο και για την περιβαντολλογική μελέτη και για τη χορήγηση αδειών και λειτουργίας επιχείρησης.
Η κ. Αθανασοπούλου με τη σειρά της τόνισε πως υπάρχουν θέσεις εργασίας και λόγω των δύσκολων συγκυριών αν δεν υπάρχει όχληση, και αν παραμείνει στο ίδιο πλαίσιο (της συσκευασίας), να δείξουν ευαισθησία. «Η Περιφέρεια έστειλε δυο υπαλλήλους και διαπίστωσαν μη όχληση», είπε κλείνοντας.
Εκπροσωπώντας το σύλλογο Αμπελάκια ο γενικός γραμματέας κ. Τουρκομανώλης αναφέρθηκε σε μαρτυρίες γειτόνων που έχουν οπτική επαφή με το χώρο και αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες από την εταιρεία. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Αμπελακίων πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία εξέφραζε τις διαμαρτυρίες του.
Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης είπε ότι συντάσσεται με την πλειοψηφία των συναδέλφων και πρότεινε να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει η υφιστάμενη παράτυπη κατάσταση.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Ιανουαρίου 2017]

1 σκέψη στο “Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου: Ψήφισαν ΟΧΙ στη ΜΠΕ της ΦΑΜΑΡ

Τα σχόλια είναι κλειστά.