Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εμπρηστικός μηχανισμός σε αυτοκίνητο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου. Για το συμβάν ενημέρωσε αμέσως η δημοτική αρχή αναφέροντας τα εξής:
«Σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις τέσσερις το πρωί, σε αυτοκίνητο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κρητικού, εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός.
Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ σημαντικές υλικές ζημιές υπέστη και δεύτερο αυτοκίνητο. Επίσης κινδύνεψε να επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενη κατοικία.
Η σημερινή εμπρηστική ενέργεια αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα απειλών που δέχεται η δημοτική αρχή από τους “γνωστούς – άγνωστους” της περιοχής.
Να σημειωθεί επίσης πως, πριν από 15 ημέρες, στο προσωπικό λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης στελέχους της παράταξης του πρώην Δημάρχου Χρ. Κορτζίδη, γινόταν αναφορά για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης προκειμένου να βάλει “μυαλό”. Από ότι φαίνεται κάποια νοσηρά μυαλά έκαναν πράξη τις συγκεκριμένες απειλές, τοποθετώντας εμπρηστικό μηχανισμό σε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί κατά καιρούς και ο δήμαρχος.
Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης είχε επισημάνει απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου ότι “Χιούμορ με αυτά τα πράγματα δεν κάνουνε διότι μπορεί να βρεθεί ένας τρελός και να το κάνει πράξη θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψουμε ο δήμος να γίνει έρμαιο των θιασωτών της βίας, που δεν θέλουν το νοικοκύρεμα του δήμου.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία δύο χρόνια, με την έναρξη της θητείας της νέας διοίκησης, στον δήμο συμβαίνουν διαρκώς, περιστατικά βανδαλισμών δημοσίων χώρων (εμπρησμοί κάδων), καταλήψεις, και τώρα και τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με άμεσο κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές.
Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, παρά την πίεση που δέχεται, θα συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει κόντρα στις φωνές της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης, οι οποίες μέρα τη μέρα αποδεικνύεται πως γίνονται και πιο επικίνδυνες».
Η απάντηση του Χρήστου Κορτζίδη στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης αναρτήθηκε στο sinergasia.gr και αναφέρει:
«Ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Χρήστος Κορτζίδης με τον οποίο επικοινωνήσαμε δήλωσε ότι επειδή έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο ο γκεμπαιλισμός της διοίκησης, θα καταθέσει μήνυση για το συκοφαντικό δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου αλλά και για σωρεία άλλων παρόμοιας έμπνευσης συκοφαντικών δημοσιεύσεων σε βάρος της Δημοτικής Συνεργασίας.
Όπως μας είπε ο Χρήστος Κορτζίδης «Σε τοποθέτησή μου σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχα πει ότι η παράταξή μας δεν μπορεί να έχει και δεν έχει καμία σχέση με καταστροφές της δημόσιας περιουσίας, με τραμπουκισμούς ή απειλές. Δεν είναι απλώς άδικο, είναι επικίνδυνο να προσπαθεί με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο η σημερινή διοίκηση να μας εμφανίσει ως τρομοκράτες, εμπρηστές ή βάνδαλους όταν η ιστορία της παράταξής μας είναι γεμάτη από πράξεις ανιδιοτελούς προσφοράς στο δήμο και στους ανθρώπους, εδώ και δεκαετίες. Η διοίκηση έχει χάσει την ψυχραιμία της και μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Χρέος δικό μας αλλά και κάθε λογικού ανθρώπου, κάθε πολιτικής δύναμης ή συλλογικότητας είναι να μπει φρένο σε αυτόν τον κατήφορο».
Με αφορμή τον εμπρησμό του δημοτικού οχήματος, οι Οργανώσεις Μελών Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με ανακοίνωση που εξέδωσαν (στις 20 Δεκεμβρίου) να ενημερώσει ο Δήμαρχος τους πολίτες του Δήμου μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου «πόσο θα πληρώσουν τη δική του ανευθυνότητα και ελαφρότητα». Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι καταδικαστέος, όπως και κάθε άλλη καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας.
Οι εμπρηστές προς το παρόν είναι άγνωστοι, όπως άδηλες είναι οι προθέσεις και επιδιώξεις τους.
Μεγαλύτερη όμως ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η εντυπωσιακή ευκολία με την οποία η διοίκηση του Δήμου συνδέει αυτή την τόσο σοβαρή και αξιόποινη ενέργεια με μια δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης.
Ανησυχία, γιατί τέτοια αμετροέπεια και έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας δεν έχει βιώσει ποτέ στο παρελθόν ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Προβληματισμό, γιατί αναπόδεικτα και με αντίστοιχη ευκολία θα μπορούσε, αντίστροφα, να κατηγορηθεί ο δήμαρχος από κάποιους για προσχεδιασμένη ενέργεια, προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα προβλήματα του Δήμου μας.
Με βεβαιότητα όμως ο δήμαρχος οφείλει να απολογηθεί για την ανευθυνότητα, που επιδεικνύει στη φύλαξη και προστασία της δημοτικής περιουσίας, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα δημοτικό όχημα να διανυκτερεύει κάτω από το σπίτι του αντιδημάρχου, σαν να επρόκειτο για προσωπική του περιουσία.
Αντί λοιπόν πυροτεχνημάτων και κορωνών, ας ενημερώσει τους δημότες ο κ. Κωνσταντάτος, από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, πόσο θα πληρώσουν τη δική του ανευθυνότητα και ελαφρότητα».

Και η παράταξη «Ξανά η πόλη μπροστά» καταδίκασε την ενέργεια και ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Η παράταξη μας καταδικάζει απερίφραστα τον σημερινό εμπρησμό αυτοκινήτου του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, τις πρώτες πρωινές ώρες, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία Αντιδημάρχου που το χρησιμοποιούσε.
Θεωρούμε ότι αυτές οι τυφλές πράξεις βίας δεν οδηγούν πουθενά.
Και φυσικά δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν την Δημοκρατία.
Καλούμε τις αστυνομικές αρχές όπως ανακαλύψουν άμεσα τους δράστες της χθεσινής θρασύδειλης επίθεσης, να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που τους οδήγησαν στην πράξη αυτή, ώστε να οδηγηθούν το ταχύτερο δυνατό στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Ζητάμε από όσους ασχολούνται με τον Δημόσιο Βίο στον Δήμο μας, να είναι εγκρατείς στις δημόσιες δηλώσεις τους, και οι όποιες καταγγελίες γίνονται είτε αφορούν Δημοτικές Παρατάξεις είτε αφορούν Δημότες μας να είναι τεκμηριωμένες με ακλόνητα στοιχεία τα οποία θα τα έχουν παραδώσει στις δικαστικές αρχές. Αλλιώς προσφέρουν την χείριστη υπηρεσία.
Ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ο επίσημος διαδικτυακός χώρος του Δήμου μας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή όπως αναλάβει τις Πολιτικές και Διοικητικές Ευθύνες που αναλογούν στον Αντιδήμαρχο που κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων νόμων και εγκυκλίων επιτάσσουν να είχε σταθμεύσει το Δημοτικό αυτοκίνητο είτε στο οργανωμένο γκαράζ του Δήμου είτε στο Αστυνομικό Τμήμα της Περιοχής του, ειδικά τις βραδινές ώρες, τις Κυριακές και τις ημέρες αργιών.
Το φαινόμενο ανάγκης χρήσης υπηρεσιακών αυτοκινήτων και από άλλους Αντιδημάρχους κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας έχει επισημανθεί εδώ και καιρό με αναφορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει άμεσα για αυτό».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Δεκεμβρίου 2016]

Scroll to Top