Πρόταση έκπληξη από τον Δημήτρη Κιούκη: “Δήμος Βουλιαγμένης” να γίνουν τα 3Β

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Επανέφερε τη συζήτηση για μετονομασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κιούκης κατά την τελευταία συνεδρίαση του σώματος. Ζητώντας το λόγο είπε πως “το μέσο της δημοτικής θητείας είναι κατάλληλος χρόνος να ξανασκεφτούμε το ζήτημα της ονομασίας του Δήμου μας, καθώς το σημερινό είναι δύσχρηστο”. Και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Δημήτρης Κιούκης πρότεινε την ενιαία ονομασία “Δήμος Βουλιαγμένης” με το σκεπτικό ότι από τις τρεις δημοτικές ενότητες, η Βουλιαγμένη είναι η πιο τουριστική και προβεβλημένη.
Απαντώντας ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεν έδειξε να συμφωνεί με το εκ νέου άνοιγμα της συζήτησης, καθώς είπε ότι “περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει η εξεύρεση νέας ονομασίας”. Σημειωτέον ότι στην αρχή της θητείας του, ο δήμαρχος έθεσε τροχιοδεικτικά το θέμα σε μια άτυπη δημοσκόπηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, η οποία είχε μάλλον χαμηλή συμμετοχή και δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα που να δείχνει μία σαφή τάση.
Περαιτέρω, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος υποστήριξε ότι αν ανοίξει η συζήτηση θα πρέπει πρώτα να τεθεί σε τοπικό δημοψήφισμα το ερώτημα αν είναι επιθυμητή η αλλαγή του ονόματος ή όχι και έπειτα να συζητηθούν οι όποιες προτάσεις. Ακόμη, ο δήμαρχος τάχθηκε κατά της επιλογής ενός ονόματος από τα τρία που ήδη υπάρχουν και απάντησε στην πρόταση Κιούκη ότι ο ίδιος “δεν διακατέχεται από το σύνδρομο της Βουλιαγμένης”.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Δεκεμβρίου 2016]